2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: az euróválság súlyos kihívás Magyarországnak

Orbán: az euróválság súlyos kihívás Magyarország számára


A kormányfő sajtótájékoztatóján azt mondta: az euróválság legközvetlenebb hatása Magyarország számára, hogy a devizahiteles családok biztonsága és otthona veszélybe került. Orbán kijelentette: Magyarország még nincs kívül a veszélyzónán.

Otbán001


Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem fogják hagyni, hogy a válság árát az emberekkel fizettessék meg. A miniszterelnök felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy készítsen jelentést, amely feltárja és nyomon követhetővé teszi, milyen út vezetett "a biztonságos, és támogatott forinthitelektől a kockázatos devizahitelezésig".


Arra is felkérte Matolcsy Györgyöt, állítson fel egy otthonvédelmi monitoring bizottságot, hogy átláthatóvá és egységessé válhasson a törlesztőrészlet-számítási mechanizmus a különböző bankoknál. Az árfolyamgáttal élők törlesztőrészletének növekedése 2015 után sem lehet több mint 15 százalék - szögezte le a kormányfő.


A kormány tartani fogja a költségvetési hiányt


A kormány sem a korábban bejelentett költségvetési hiányt, sem a további államadósság-csökkentést, sem az arányos adórendszer kiépítését nem adja fel - közölte a miniszterelnök. A kormány tartani fogja a korábban bejelentetett költségvetési hiányt, azt három százalék alá viszi - jelentette ki a kormányfő, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a rögzített hiánymérték megtartása további intézkedéseket igényel a kiadási és a bevételi oldalon.


További államadósság-csökkentő lépések lesznek - tette hozzá. Kiemelte továbbá, hogy az arányos adórendszer teljes kiépítésének politikáját sem adják fel.


Két százalék környékén lesz a növekedés


Orbán úgy fogalmazott, "teljesen nyilvánvaló, hogy egy 3 százalékos gazdasági növekedésre beállított költségvetés esetében, ahol a növekedés, úgy tudjuk, 2 százalék környékén lesz, ott az egy százalékkal alacsonyabb költségvetési növekedés miatt nyilvánvalóan keletkezik legalább 100 milliárd forintnyi hiány".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

A témához kapcsolódó cikkeink:


KDNP: a kormány kezelni tudja a problémákat>>>


Jobbik: a kormánynak nincs jó válasza a válságra>>>


MSZP: igazi bankárkormány Orbán kabinetje>>>


LMP: az ellenzéknek kell előállnia javaslatokkal>>>


 

 

2011-08-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite