2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: az új Országgyűlés jelentősebb változásokat hajtott végre, mint elődei nyolc év al

Orbán: az új Országgyűlés jelentősebb változásokat hajtott végre, mint elődei nyolc év alatt


Orbán Viktor szerint a kormány megalakulása óta eltelt 56 nap jelentősége, hogy a józan ész Magyarországon is túllépett az ideológiai vitákon és megszületett a nemzeti centrum.


Szükségesnek, igazságosnak és hatékonynak nevezte a bankadót Orbán Viktor, mert az szerinte az ország és az emberek érdekeit szolgálja egy nagyon nehéz helyzetben.


A miniszterelnök csütörtöki, napirend előtti felszólalásában a parlamentben azt mondta: eddig tabunak számítottak a bankok, márpedig "józan ésszel" elfogadhatatlan, hogy "a bankokat szent tehénként tiszteljük" akkor is, amikor egy globális válság söpör végig a világon, amely a bankoktól indult ki.

"A józan ész nevében megmutatjuk", hogy a bankrendszer megadóztatása nem tabu - fogalmazott.


56 nap


Orbán Viktor szerint a kormány megalakulása óta eltelt 56 nap jelentősége, hogy a józan ész Magyarországon is túllépett az ideológiai vitákon és megszületett a nemzeti centrum.

A miniszterelnök csütörtökön, az Országgyűlésben napirend előtti beszédében az ülésszakot értékelve leszögezte: az új Országgyűlés a cselekvés helyszíne lett, és nem egészen két hónap alatt többet végzett, jelentősebb változásokat hajtott végre, mint elődei nyolc év alatt.

A nemzeti centrum a józan ész közössége, mindenki beletartozik aki szerint a józan ész fontosabb, mint az ideológia megosztottság - húzta alá a kormányfő.


Magyarország teljesíti a 3,8 százalékos hiányt


Magyarország az év végére teljesíti a 3,8 százalékos költségvetési hiányt, betartja a nemzetközi szervezetekkel kötött korábbi megállapodást - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Kiemelte: vissza akarják szerezni az elveszett gazdasági önrendelkezést.

A kormányfő leszögezte: a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy rossz gazdapolitika következtében kötött szerződés október végén kifut, az abban foglaltakat Magyarország teljesíti, így a 3,8 százalékos költségvetési hiányt is.

A nemzetközi pénzügy szervezetekkel folytatott tárgyalásokról szólva a miniszterelnök aláhúzta: Magyarország minden szervezettel tárgyal, mert ez az ország érdeke.

Orbán Viktor hozzátette: helyre akarják állítani Magyarország elveszett gazdasági önrendelkezését, mert anélkül nincs gazdasági felemelkedés. Azt mondta: ki kell törni az adósságcsapdából, azt kell győzni.

A miniszterelnök a kormány nevében megköszönte az IMF-nek, hogy "kihúzott bennünket a bajból".
"Senkit sem fogunk az út szélén hagyni"

A miniszterelnök szerint az ősz során további tabukat kell ledönteni "a józan ész nevében".

Orbán Viktor azt mondta: a kabinet legfontosabb feladata most az, hogy az első akcióterv beindítása után senki se érezhesse úgy, a változások során "vele nem törődünk". "Senkit sem fogunk az út szélén hagyni" - közölte a kormányfő az Országgyűlésben.

"Figyelnünk kell azokra, akik ma még kevés jövedelemmel rendelkeznek, hogy ők is érezzék, a változás értük is történik" - fogalmazott Orbán Viktor.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-07-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite