2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: bekerülhet az alkotmányba az életfogytig tartó büntetés

Orbán: bekerülhet az alkotmányba az életfogytig tartó büntetés


Orbán Viktor44Az emberek több mint kilencven százaléka támogatja, hogy legyen életfogytig tartó börtönbüntetés - mondta Orbán Viktor a Hírcentrumnak.


Az alkotmányba is bekerülhet az életfogytig tartó szabadságvesztés, mert ezt az alkotmányozással kapcsolatos kérdőívekre választ adók több mint 90 százaléka támogatja, mondta a miniszterelnök, miután ellátogatott a választói véleményeket feldolgozó központba.


"Az embereknek fontos, hogy mi lesz Magyarország jövője" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a mintegy 920 ezer visszaküldött kérdőív alapján hétfőn a parlamentben módosító indítványokat tesz a készülő alkotmány szövegéhez mondta a Hírcentrumnak a miniszterelnök. Várhatóan kevesebb mint tíz ilyen indítványról lesz szó.


A jogok mellett kötelezettségek is lesznek


Az Országgyűlésben összegezni fogja azt, "ami kiolvasható ezekből az adatokból" - mondta a kormányfő, megemlítve: a válaszadók több mint 80 százaléka támogatja, hogy az állampolgári jogok mellé kötelességek is társuljanak, és ez már szerepel is az alkotmány tervezett szövegében.


A miniszterelnök szerint a több százezer kérdőív bizonyítja, hogy "az optimista forgatókönyv valósult meg", mivel nem lehetett előre tudni, hányan válaszolnak a kiküldött levelekre. Az emberek "hallatni akarják a hangjukat. Ha megkérdezik őket, igenis elmondják a véleményüket. Ha úgy gondolják, hogy komolyan veszik őket, akkor hajlandóak megnyílni és őszintén elmondani, amit gondolnak" - fogalmazott.


Kiveszik a polgároknak nem tetsző javaslatokat


Elmondta még, hogy van egy-két olyan pont, amely benne van a tervezett szövegben, de az emberek nem értenek vele egyet. Ezek esetében az kell majd javasolnia, hogy "vegyük ki az alkotmány szövegéből".


Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azon pénteki javaslatáról, hogy az új alkotmányban rögzítsék: Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint, Orbán Viktor azt mondta, hogy "ha a forint belekerül az alkotmányba, akkor az nem azért történik, mert a választópolgárok ezt javasolták". Hogy ez a parlament elé kerül-e a Fidesz saját módosító javaslataként, arról majd vasárnap délután tárgyal a párt elnöksége, és a hétfői frakcióülés dönt - mondta a kormányfő.


Az új alaptörvény részletes vitája hétfőn kezdődik a Parlamentben, a jogszabályt várhatóan április 18-ikán fogadja el az Országgyűlés.

 

Forrás: MTI - Hírcentrum/HÍR PORT24

2011-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite