2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: Magyarország mintaország lesz

Orbán: Magyarország mintaország lesz


Magyarország Görögországnál is nehezebb helyzetben volt a kormányváltás előtt, de a jövőben ismét mintaország lesz, ezt szolgálja a kormány reformpolitikája és a magyarok képessége a talpra állásra, amiben jobbak Európa bármely nemzeténél - fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a bajor közszolgálati televíziónak (Bayerisches Fernsehen - BR) adott, vasárnap sugárzott interjúban.

ov.01.11


A csatorna Euroblick című műsorában a kormányfő elmondta: annak érdekében, hogy Magyarország ismét mintaország legyen, az utóbbi másfél évben a parlamentben elfogadtak 360 törvényt és az új alkotmányt. A "nagyon erős" reformprogram része a gazdaságpolitika is, amelynek legfőbb törekvése az, hogy minél több ember dolgozhasson és csökkenjen az államadósság. A miniszterelnök csütörtöki, müncheni munkalátogatásakor felvett interjúban Orbán úgy vélekedett: a támadások a politikában "a mindennapok részei", a magyar kormány politikáját érő támadásokon pedig azért sem szabad meglepődni, mert "nagyon ritka, hogy Európában új alkotmányt fogadnak el". Arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyiben tapasztal igazságtalan kritikát, megjegyezte: nincsenek hibátlan emberek és minden bírálatban van legalább egy cseppnyi igazság.


Arra a felvetésre reagálva, hogy az Európai Parlament szavazatmegvonással fenyeget demokratikus jogok megsértése miatt, Orbán elmondta: az ügy a "politika természetrajzához" tartozik, hátterében pedig az áll, hogy a "nemzetközi baloldal" megpróbálja felépíteni a legutóbbi választásokon "megrendült" magyarországi baloldalt. Arra a kérdésre válaszolva, hogy mit jelent számára Európa, a kormányfő azt mondta: Európa a békét jelenti. Ha nem lenne Európai Unió, akkor béke sem lenne a kontinensen - fejtette ki. Hozzátette: az előző évszázad megtanította a kontinens népeinek, hogy a békét az "élni és élni hagyni" elvét követve lehet biztosítani.


Azzal kapcsolatban, hogy mit tudnak a magyarok jobban, mint minden más európai nemzet, Orbán Viktor azt mondta: "talpra állni", az utolsó pillanatban megállítani a lovakat és a helyes irányba fordítani a végzet felé rohanó szekeret. Magyarország "részben a nemzetközi politika, részben nemzetközi erők, részben pedig saját adósságai miatt" gyakran került az összeomlás szélére. Így volt ez 2010-ben is, amikor a "Görögországnál is rosszabb állapotban lévő országot" átvette az új kormány, amelynek "nagyon erős reformpolitikájával" ismét felemelkedik Magyarország - mondta a miniszterelnök.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite