2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: Magyarországon nem lehet elbújni a munka elől

Orbán: Magyarországon nem lehet elbújni a munka elől


Orbán Viktor44A kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll - jelentette ki Orbán Viktor az Új Széchenyi Terv pénteki, budapesti bemutatóján.


A kormányfő szerint ez fogja magával hozni a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, ez segít majd 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt, és teszi lehetővé az államadósság csökkentését.


„Egy ország átszervezésére egy emberöltőben csak egyszer van lehetőség"


Az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen - összegzett Orbán Viktor.
Egy ország átszervezésére egy emberöltőben csak egyszer van lehetőség - hangoztatta a miniszterelnök, hozzátéve: mindig meg kell küzdeni "a múlt erőivel", amelyek azon dolgoznak, hogy Magyarországot visszavigyék a nemzetközi gyámság alá, a megszorításokba, az eladósodásba, "amin aztán ők jót kereshetnek", de a mostani kormány ezt nem támogatja.
Ha a hazai kis és közepes vállalkozások egyre többen lesznek, és sikeresebbé válnak, belátható időn belül az egész ország erősebb, sikeresebb és boldogabb lesz - fogalmazott Orbán Viktor.


„A munka elől nem lehet kimenekülni"


Magyarországon nem lehet elbújni a munka elől, és nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacról azt remélve, hogy majd az állam munka helyett valamilyen, másoktól beszedett adókból szociális juttatásokat fog fizetni - mondta Orbán Viktor.
A miniszterelnök szerint, ha nem fogadjuk el azt a tételt, hogy nem lehet elmenekülni a munka elől, akkor nincs esély a gazdaságpolitika sikerességére.


„A kétharmad adta a politikai stabilitás versenyelőny"


Orbán Viktor szerint a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a "legkomolyabb versenyelőnye" ma Magyarországnak.
A miniszterelnök az Új Széchenyi Terv pénteki, budapesti bemutatásakor azt mondta, az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép - kétharmados parlamenti többségben kifejeződött - akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára.
Az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenek fölött büszkének kell rá lenni - fogalmazott Orbán Viktor, a kormánypártok kétharmados többségét a magyar emberek összefogása megtestesülésének nevezve.


Kitért arra, hogy a kormányzás során kell vállalni konfliktusokat is, de az Új Széchenyi Terv a kormányzás "barátságos arcát" mutatja, a reményről, az együttműködésről és a közös lehetőségekről szól.


Matolcsy: az Új Széchenyi Terv három éven belül évi 5 százalékkal emeli meg a beruházás rátát >>>

Fellegi: gyorsabb és egyszerűbb lesz a forráskihelyezés >>>

 

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite