2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: Magyarországot és Európát is át kell szervezni

Orbán: Magyarországot és Európát is át kell szervezni


Orbán-ParlamentA miniszterelnök azt mondta: csak az az ország tud javítani nemzetközi pozícióján, amelyik nem ijed meg senkitől, kiáll az igazáért, céljaiért és képes érvényesíteni álláspontját.


Orbán Viktor szerint Magyarország ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt. A miniszterelnök hétfőn napirend előtt a parlamentben arról beszélt: a soros uniós elnökség félidejében elmondható, az elmúlt három hónap legnagyobb eredménye az, hogy "Magyarország ki tud állni a nemzetközi porondon saját magáért és polgáraiért, amikor kell, vállalja a konfliktusokat is, és sikeresen meg tudja vívni őket".


Orbán Viktor szerint csak az az ország tudja javítani nemzetközi pozícióját, amely nem ijed meg senkitől, kiáll az igazáért, céljaiért, és így képes erősíteni önállóságát, függetlenségét, érvényesíteni álláspontját.


Magyarországot és Európát is át kell szervezni


A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Magyarországot és Európát is át kell szervezni. A kormányfő úgy foglamazott: felismertük és megértettük, hogy a Magyarország és Európa előtt álló problémák nagyon is hasonló természetűek, és a feladat természetrajza is hasonló. A két legfontosabb feladat Magyarországon és Európában is ugyanaz: az államadósság csökkentése és a munkahelyteremtés - mondta Orbán Viktor.


Eszünk ágában sincs adókat növelni


A magyar elnökség legfontosabb teendője az Európai Unió közös gazdasági kormányzásának megteremtése. Orbán Viktor kijelentette: ebben Magyarország jó úton és jó ütemben halad, függetlenül attól, hogy nem csatlakozott az unió versenyképességi paktumához, amelyet az eurozóna tagállamai kezdeményeztek.


Ezzel kapcsolatban a kormányfő megismételte: a kabinet a paktum hat céljából ötöt kívánatosnak tart és meg is fog valósítani, a társasági adó alapjának harmonizációját azonban az ország érdekeivel ellentétesnek ítéli.


"Eszünk ágában sincs adókat növelni, nem veszünk részt olyan paktumban, amely ezt követelné tőlünk" - mondta. A miniszterelnök a magyar elnökség legnagyobb teljesítményének nevezte a közös gazdasági kormányzásról szóló hatos jogszabálycsomagot, amelyet minden tagállam elfogadott és az Európai Parlament.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite