2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: megteremtjük az érdem szerinti boldogulás feltételeit

Orbán: megteremtjük az érdem szerinti boldogulás feltételeit


A Fidesz XXIV., vasárnap a budapesti Millenáris Parkban tartott tisztújító kongresszusán Orbán Viktor a leadott 1.472 szavazatból 1.468 voksot kapott. A küldöttek újraválasztották a párt négy alelnökét is: a leadott 1.478 szavazatból Varga Mihály 1.462, Kósa Lajos 1.458, Pelczné Gáll Ildikó 1.384, Pokorni Zoltán pedig 1.318 voksot kapott.

fidesz kongresszus003


Orbán Viktor újraválasztása után azt mondta: a Fidesz megtanulta, hogy nem ideológiákért, hanem Magyarországért kell küzdenie, így kiállt az országért "a nemzetközi és a hazai baloldallal szemben". "A hazai és a nemzetközi szocialisták politikája egyszerű, mint a faék: demokrácia csak akkor van, ha ők vannak kormányon, ha nincsenek, demokrácia sem lehet" - fogalmazott, hozzáfűzve: a kormány kiállt az országért, amikor nemtelen támadások érték, és világossá tette: nem tűr beleszólást, kioktatást senkitől.


A magyar EU-elnökséget értékelve úgy fogalmazott: elvégezték a munkát, visszaverték a támadásokat, "az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést". A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával kézzelfogható példát mutatott Európának - tette hozzá. "Kiálltunk az emberekért, amikor bank- és válságadót vezettünk be a korábban megszokott és a külföld által követelt megszorítások helyett. Kiálltunk, amikor csendben és békében elköszöntünk az IMF-től" - jelentette ki a miniszterelnök.


Az emberek melletti kiállásként értékelte azt is, hogy közölték a rendvédelmi dolgozókkal: senki, így ők sem követelhetnek maguknak indokolatlan előnyöket, kiváltságokat az adófizetők vagy a nyugdíjasok pénzén. Kiemelte, a kormány kiállt az arányos, munka- és családbarát adórendszer mellett, "mert azé az országé a jövő, amely képes úgy támogatni a munkát, hogy közben nem bünteti a sikert".


"Kiálltunk és továbbra is kiállunk azért, hogy Magyarországon is legyen következménye a szavaknak és a tetteknek, ezért ragaszkodunk az elszámoltatáshoz" - mondta. Kitért arra, a Fidesz tíz éve tartott utoljára kongresszust kormánypártként, azóta minden küzdelem erősebbé tette. Mint mondta, létrejötte óta a Fideszt sokan próbálták eltántorítani, rábeszélni, hogy ne azt képviselje, amit, hogy hagyja a pokolba az igazságot, legyen pragmatikus, álljon be a sorba. "Hol gumibottal, hol fenyegetéssel, hol gumilövedékkel vagy éppen külföldre kiszervezett támadásokkal, lejáratókampánnyal. De nem hagytuk magunkat, minden küzdelmünket végigvittük, minden harcunkat megharcoltuk" - fejtette ki.


Beszélt arról is, a Fidesz mondta ki, hogy a szovjet katonák menjenek haza, és a párt a diktatúra alatt is kiállt a szabadságért és a demokráciáért. "Felvettük a kesztyűt a hazugságok ellen, és kimondtuk az igazságot akkor is, amikor ezzel választást lehetett veszíteni" - mondta Orbán Viktor. Az elmúlt évtizedet úgy értékelte, alapjaiban rengett meg a világ, a civilizációnk arra kényszerült, hogy józanodjon ki hamis illúzióiból, utópiáiból, ám a "földmozgásoknak" még nincs vége, az emberiség történetének egy teljesen új, ismeretlen fejezete kezdődik.


Nyugaton a helyzet bizonytalan; új világrend van alakulóban - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy Magyarország ezt mindenkinél korábban felismerve leváltotta a régi világot, amely mindenütt kudarcot vallott. "Nem pusztán egy kormányt váltottunk le 2010-ben, hanem egy világot, azt a magyar világot, ami csődöt mondott" - közölte. Ehhez - mint fogalmazott - hajtűkanyart kellett végrehajtani, hogy Görögország útjáról letérjünk.


Szavai szerint készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, hogy megvívjanak a múlt hibáival és azokkal, akik ma is védelmezik e hibákat. Vannak, akik vissza akarják fordítani Magyarországot; vannak, akik jól jártak, miközben Magyarország szenvedett, miközben milliók veszítették el munkájuk gyümölcsét; vannak, akik degeszre keresték magukat azon, hogy az országot a feje búbjáig eladósították - sorolta, hozzátéve, hogy vannak, akik a jövő útjáról a "görög útra" akarják terelni Magyarországot, arra az útra, amely kényszerprivatizációhoz, az ország vagyonának eladásához, radikális bércsökkentéshez, százezrek elbocsátásához, adóemeléshez, új adók kivetéséhez és elszegényedéshez vezet. A Fidesz azonban végig fog menni a jövő útján, akár tetszik ez a múlt embereinek itthon és külföldön, akár nem, és nem fogja hagyni, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra" - jelentette ki Orbán Viktor.


A külpolitikáról szólva azt mondta, Magyarország sikeresen benevezett a szövetségkötések versenyébe. Kifejtette, az Egyesült Államokkal egy erős szövetséget mélyítettek tovább, amelynek alapja a szabadság iránti szenvedélyes elkötelezettség; Európában erősebb az ország pozíciója, mint valaha volt, és a legerősebb arab államtól is megérkezett a meghívás, hogy "rendezzük azt, amit az elmúlt nyolc év arabellenes politikája Magyarországon elrontott". Kínával a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni küzdelem adja a szövetség alapját. "Aki Kínával nyugati értékek alapján akar együttműködni, az olyan elvarázsolt, hogy biztosan már elsőre felveszik az LMP-be" - fogalmazott.


Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elmondta: a kormány le fogja győzni az adósságot, és ennek érdekében visszahív a munka világába mindenkit, aki munkaképes, és segély helyett munkát fog adni nekik. A pártelnök-miniszterelnök szerint amíg adósok vagyunk, másoknak dolgozunk, mások keresnek a munkánkkal. Ezért - folytatta - le kell győzni az adósságot és meg kell szüntetni mindazt, ami az ország eladósodásához vezetett. Kifejtette: kormánya felszámolja a kiváltságokat, az indokolatlan előnyöket, és megteremti az érdem szerinti boldogulás feltételeit. Ehhez kérte a küldöttek a támogatását, és hangsúlyozta: továbbra is az emberek megkérdezésével fognak kormányozni.


Orbán Viktor beszélt arról is: a Fideszben a kereszténydemokraták, nemzeti fórumosok és kisgazdák mellett ott vannak a munkástagozat tagjai, szakmunkások és segédmunkások, "azok, akiket a baloldal rég lerúgott magáról, akiket már rég nem akar egyesíteni, és végképp nem akar győzelemre vezetni". "Legyetek büszkék arra, hogy a kétkezi munkából élők, a korán kelők, a munkások pártja is vagyunk" - fogalmazott. Kiemelte, hogy a nyugdíjasok képviselete mellett "csak a Fidesz számára tűrhetetlen az a történelmi tény, hogy a kommunizmus alatt meg lehetett találni a módját, hogy a cigányok tömegesen dolgozzanak, a magyar demokrácia nem képes erre". "Igen, kedves Flóri, együtt meg fogjuk csinálni: a cigány gyerekek iskolába fognak járni, a felnőttek dolgozni fognak, és be fogják tartani a törvényt" - mondta Farkas Flóriánhoz, az Országos Roma Önkormányzat elnökéhez is intézett szavait.


Orbán Viktor a beszédét azzal fejezte be: hosszú évek hibáit kell kijavítania a kormányoldalnak, s az eredményekből ma még csak "különálló mozaikkockákat lehet látni". "De ha végigcsináljuk, egyszer csak elkezd összeállni a kép, és a végén az fog kikerekedni belőle, amire mindig is vágytunk: egy olyan erős és büszke ország, ahol minden ember megtalálja az otthonát és boldogulását, ahol képesek jó életet teremteni maguknak a magyarok. Azt soha nem mondtam, most sem mondom, hogy könnyű lesz, néhány nap alatt célba érünk, de azt igenis mondom, hogy sikerülni fog" - zárta szavait a pártelnök-miniszterelnök.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite