2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: nyilvános eljárási rendszerben születnek a döntések

Orbán: nyilvános eljárási rendszerben születnek a döntések


Nyilvános eljárási rendszerben születnek a kormány döntései; egy bizonyos értékhatár felett minden pályázati döntésnek át kell mennie a fejlesztési kabineten - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a kormány döntési mechanizmusait firtató kérdésre hétfőn Debrecenben.

orban0518

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


A kormányfő azt hangsúlyozta, hogy van egy kormányhatározat, amely ezeket a kérdéseket rendezi, "nincs mit fölfedezni és nincs mit leleplezni". A kormány fejlesztési kabinetjének - amelynek a miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a nemzetgazdasági miniszter és a nemzeti fejlesztési miniszter a tagja - az a felelőssége, hogy egy bizonyos értékhatár felett minden meghozott döntés átmenjen rajta. "Mi nem választunk ki semmit" - szögezte le, hozzátéve: ez egy szabályos, az Unió által jóváhagyott, leírt rend, semmi rendkívüli nincs benne. Meglepődnék, ha más országokban máshogyan történne - fogalmazott Orbán Viktor, aki azt hangoztatta: a felelősséget a kabinetnek kell viselnie a nemzetgazdasági jelentőségű döntésekért.


A miniszterelnököt kérdezték a homofóbia-ellenes világnapról is. Azt felelte, hogy Magyarország alapvetően tradicionális értékeken áll, toleráns ország, ugyanakkor a tolerancia nem azt jelenti, hogy "tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk". A tolerancia türelmet, együttélési képességet jelent, a magyar alkotmány ezen az alapon áll, s világosan különbséget tesz a férfiak és a nők között létrejött házassági kapcsolat és az attól eltérő együttélési formák között. Ezt meg fogjuk tartani - szögezte le Orbán Viktor.


Azt is mondta: hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne. Kijelentette: az érintettek Magyarországon biztonságban vannak, megkapják az őket megillető tiszteletet, s a külföldiek sem érzik ebből a szempontból veszélyes városnak Budapestet.


Fontosnak nevezte a jó együttélést, megjegyezve: ha bármelyik irányba elmozdulna ez a rendszert, akkor a mostani békés, nyugodt egyensúly-állapot megszűnne. Ez senkinek nem érdeke - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-05-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite