2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: óriási kiállás Magyarország mellett

Orbán: óriási kiállás Magyarország mellett


Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek. Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videóban azt mondta, a demonstráció óriási kiállás volt Magyarország mellett.

dem0121


A kormányfő kifejtette, azért vállalkozott a felvételre, mert szombaton olyasmi történt, amire "emberemlékezet óta nem volt példa". "Én személyesen részt vehettem (...) a rendszerváltás minden nagy tömegmegmozdulásában. Sokan voltunk ott is, a legtöbben talán az 1956-os forradalom áldozatainak újratemetésén gyűltünk össze. Lehettünk úgy 200 ezren" - idézte fel, majd hangsúlyozta: most szombaton "legalább kétszer ennyien, de talán még annál is többen voltunk", ami óriási kiállás Magyarország mellett. Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a megmozduláson, "aki kiállt Magyarország mellett, és aki bátorítást, biztatást adott a számunkra és nekem személy szerint is, hogy a következő hetekben jól végezhessük a munkánkat, és eredményesen tárgyalhassunk az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel is".

Mint mondta, neki személyesen is sokat jelent, hogy tudja: "mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember". "Remélem, hogy a közös akaratnak meglesz az eredménye" - emelte ki. A miniszterelnök a szavait azzal zárta, hogy reméli, nemcsak ő, hanem a Békemenet minden résztvevője "erőt, önbizalmat meríthetett ebből a találkozásból". A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta szombati közleményében a BM. A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite