2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: a költségvetés számait nem szabad módosítani

Orbán: a költségvetés számait nem szabad módosítani

Nem szabad módosítani a 2012-es költségvetés főszámait - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn.

Orbán0920

A kormányfő a Fidesz-KDNP frakcióüléséről távozóban újságíróknak azt mondta: a költségvetés esetleges módosításáról szerdai ülésén tárgyal a kabinet, utána pedig a kormánypárti képviselőcsoport is.

"A főszámokat nem csak hogy nem kell, hanem nem is szabad módosítani. Van egy világos gazdaságfelerősítő, -megerősítő stratégiánk, ahhoz bizonyos államadóssági számok, költségvetési hiányszámok tartoznak. Tehát azokon nem akarunk változtatni, azokat tartani kell, dacára annak, hogy kisebb lesz a növekedés, és gyengébb lesz a forint, mint ahogy ez még az október eleji időkben látszott" - közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy látják-e már, hol lehet a büdzsében a szükséges 100-200 milliárd forint. Kifejtette: vasárnap este Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel megtárgyalták a kérdést, van javaslatuk, amelyet a kormány szerdán tárgyal meg. Arra, hogy kiadáscsökkentő vagy bevételnövelő intézkedések várhatók-e, azt mondta: erre a kormányülés után adnak majd választ.

"Ez egy ország. Egy ország életének vannak pillanatai, amelyek fontosak, vannak szabályai, amelyeket be kell tartani, vannak dolgok, amelyeknek meg kell történniük" - hangsúlyozta, kiemelve, hogy költségvetés nélkül nem maradhat egy ország.

A költségvetési törvényjavaslat átalakítását pénteken Brüsszelben jelentette be a kormányfő, az m1-nek adott interjúban pedig azzal indokolta, hogy egyrészt az eurózóna gazdaságai rosszabbul fognak teljesíteni jövőre, mint korábban, másrészt pedig ha az euróövezet országai nem tudják megerősíteni a közös pénzt - és úgy tűnik, ez lassan halad -, akkor annak kedvezőtlen hatása lesz a forint árfolyamára, ezért a 2012-es költségvetést más euró-forint árfolyamon kell kiszámolni, mint amivel a benyújtáskor kalkuláltak.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite