2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Választás 2010Orbán a siker ízéről, Mesterházy a megújuló baloldalról

Orbán a siker ízéről, Mesterházy a megújuló baloldalról


Vonzza a kétharmaddal járó felelősség - állítja Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint Magyarország itt és most történelmet ír. Az MSZP listavezetője kemény ellenzéki szerepre készül, és hisz abban, hogy az MSZP képes megújulni. Mesterházy Attila szerint a párt ezt már oly annyiszor bizonyította.


Orbán Viktor: Magyarország ráérzett a siker ízére


Orbán Viktor szerint a Fidesz szervezeti ereje önmagában talán nem elegendő ahhoz, hogy a választókat egy ilyen nagy győzelem után még egyszer elvigye a szavazóurnákhoz, az azonban segíthet, hogy Magyarország ráérzett a siker ízére.
A Magyar Nemzetben megjelent interjúban azt mondta, hogy a kétharmaddal járó felelősség nem nyomasztja, sőt vonzza. Orbán Viktor kifejti: az egész ország érzi, hogy itt és most történelmet ír, és ez a hangulat hatalmas hajtóerő.

Orbán Viktor23


Úgy vélte: amilyen állapotban ma Magyarország van, az egy oligarchikus kormányzás szükségszerű eredménye, hiszen egy védtelenné, kiszolgáltatottá vált, évekig manipulált emberekből álló ország ideális terep a spekulatív politikai és üzleti tevékenységek számára.
Az elszámoltatás kapcsán úgy fogalmazott: óvnám Magyarországot attól, hogy a bűncselekményekért felelős politikusok a hatósági eljárásokat blokkoló pártszövetségeket tudjanak összehozni az Országgyűlésben, mert ez végképp szétzilálná az állampolgárok jogos elvárását a politikusok számonkérése tekintetében.


Orbán Viktor szerint a magyar baloldal oligarchikus kormányzásának az lett a következménye, hogy a rablás alapértékké vált és rendszerré szerveződött a politikájukban.


Mesterházy: megújulhat az MSZP


Mesterházy Attila kemény, kritikus és alternatívát felmutatni tudó ellenzéki szerepre készül, hisz az MSZP megújulásában, a következő évek egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy karakteres, erős baloldali néppártot építsenek, és úgy véli 2014-re az MSZP a legjobb párt lehet az akkor porondon lévő politikai erők közül - írja a Népszava.

Mesterházy Attila23


Az MSZP listavezetője szerint a Fidesz kétharmados győzelme nem biztos, nagyon sok olyan szavazó van, aki ma úgy látja, hogy az első fordulóban rosszul döntött.
Hangsúlyozta azt is: nem azért léptettek vissza négy jelöltjüket az LMP javára, mert vártak valamit viszonzásként, de abban bízik, hogy az LMP szavazói között többen vannak, akik úgy gondolják, jobb egy olyan Országgyűlés, ahol súlyok és ellensúlyok vannak.


Mesterházy kiemelte: az MSZP az elmúlt húsz évben már többször bizonyította, hogy képes a megújulásra, és ez most is így lesz. Hozzátette: karakteres, erős baloldali néppártot kell építeniük, amely sok szabad vegyértékkel rendelkezik a különböző társadalmi csoportok felé.

2010-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite