2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: csak a Fidesz-KDNP képes az ország problémáinak megoldására

Orbán: csak a Fidesz-KDNP képes az ország problémáinak megoldására


Orbán Viktor miniszterelnök szerint az elmúlt egy évben kiderült és bebizonyosodott, hogy a Fidesz és a KDNP szövetsége az egyetlen pártszövetség, amely képes az ország problémáinak megoldására.

Orbán Viktor44

Orbán Viktornak a tanácskozáson elmondott felszólalásáról szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatta az újságírókat, kifejtve: a kormányfő azzal "biztatta" a képviselőket, hogy az elkövetkezendő fél évben legalább olyan intenzív munka vár rájuk - például a sarkalatos törvények, az új választási rendszer és a gazdasági stabilitást célzó javaslatok megalkotása miatt -, mint azt az elmúlt egy évben megtapasztalták.

A miniszterelnök - folytatta a szóvivő - köszönetet mondott a kormánypárti frakciószövetség képviselőinek azért a "megfeszített munkáért", amelyet az elmúlt egy évben végeztek. Orbán Viktor értékelése szerint jó együttműködés alakult ki a kormány és a képviselőcsoport között, utóbbi pedig mindig nyitott volt a kormányzati elképzelések megfontolására, támogatására. A képviselők kezdeményezte törvényjavaslatokat kifejezetten jónak és helyesnek vélte.

Az elmúlt egy év legfontosabb fejleménye az volt, hogy az ország a saját lábára tudott állni a megfeszített kormányzati intézkedéseknek és parlamenti munkának köszönhetően - idézte a kormányfő szavait Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy mindemellett sikerült olyan gazdasági átalakításokat végrehajtani, amelyek visszaadták a munka tisztességét. Orbán Viktor külön kiemelte az arányos adórendszert, amely a családokat és a gyermekvállalást támogató elemeket is tartalmaz.

Szólt arról is, hogy a parlamenti frakciónak ugyancsak nagy szerepe volt a transzatlanti kapcsolatok megerősítésében, a környező országokkal való jó viszonyban és a Kínával kötött "újfajta" szövetség megkötésében.

"Kifejezetten sikerült jövőt nyitni" - összegezte a kormányoldal lépéseit Orbán Viktor, példaként említve az államadósság visszaszorítását, a nemzeti ipar újjáélesztése érdekében való intézkedéseket.

A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető elmondta: szeptember 7-től 9-ig háromnapos frakcióülést tart majd a Fidesz-KDNP, amellyel összefüggésben Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kezdeményezte, hogy a képviselőcsoport tárgyaljon akkor egyebek mellett az igazságszolgáltatás átalakításáról, az új választójogi törvényről, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakításáról, valamint egy földtörvénycsomag megalkotásáról is. Ebből következik, hogy december közepéig egy igen "erőltetett", továbbra is kellő határozottságot és felkészültséget igénylő törvényhozási szakasz vár a képviselőkre - tette hozzá.

Lázár János is utalt az önálló képviselői indítványok számára, hangsúlyozva: az, hogy egy parlamenti képviselő egyéni indítványt terjeszt a Ház elé, nem gyengíti, hanem erősíti a parlamenti demokráciát. Tájékoztatása szerint 2010 májusa óta 266 törvényt fogadott el az Országgyűlés, amelyből 145-öt javasolt a kabinet.

A jövőről szólva - idézte Orbán Viktort Lázár János - azt mondta: 2012-ben az átalakított, új rendszerek működőképességét kell kipróbálni, 2013-ban végbemehet egy konszolidációs időszak, 2014-ben pedig meg kell próbálni bizalmat kérni a folytatáshoz.

A frakcióülésen téma volt a választási rendszer átalakítása is, amellyel kapcsolatban Lázár János úgy nyilatkozott: teljesen érthetetlen az az újabb politikai "bojkottkísérlet", amellyel például az LMP próbálja megközelíteni a választójogi jogalkotást.

Utalva az LMP-s Karácsony Gergelynek az ellenzék alkotmánykorrekciós szövetségére vonatkozó sajtónyilatkozatára, a frakcióvezető azt mondta: "láthatóan alakulóban van egy LMP-Jobbik-MSZP-koalíció", amelyben a demokráciára való hivatkozással próbálnak koalíciót alkotni a Fidesszel szemben.

Hozzátette, szerinte az igazi veszély a demokráciára az, ha valaki parlamenti képviselőként olyanokkal létesít kapcsolatot és vállal közösséget, akik "nyíltan zsidóznak és cigányoznak heti menetrendszerességgel a parlamentben".

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite