2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: Európában a munkaalapú társadalomnak kell dominálnia

Orbán: Európában a munkaalapú társadalomnak kell dominálnia


Európának be kell látnia, hogy a jóléti társadalmak helyét a munkaalapú társadalmaknak kell átvennie és a cél, hogy minél többen dolgozzanak az unió tagországaiban, mert a válságot csak így lehet leküzdeni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Rómában a Kereszténydemokrata Internacionálé plenáris ülésén pénteken. Erről Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Orbán Viktor 04.12

Mint közölte, a magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy ha az unió már közvetlenül a rendszerváltoztatások után felvette volna tagjai közé a kelet-európai tagállamokat, akkor jóval erősebb gazdasági állapotban érhette volna azokat a gazdasági válság. A cél, hogy minden országban minél többen dolgozzanak - fejtette ki a miniszterelnök Rómában, Szjjártó Péter szavai szerint.

A kormányfő beszélt a magyar alkotmányozásról is. Ezzel kapcsolatban azt mondta: az új magyar alaptörvény mintául szolgálhat, hogy miként lehet modern, a kereszténység, a nemzet és a család értékeire alapuló XXI. századi alkotmányt alkotni.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a nap folyamán Orbán Viktor megbeszélést folytatott Silvio Berlusconival, a Szabadság Népe pártszövetség elnökével, a Fidesz és a pártszövetség együttműködéséről.

Orbán Viktort a Kereszténydemokrata Internacionálé plenáris ülésén újra megválasztották a szervezet alelnökének. A nap folyamán a magyar kormányfő Rómában részt vett azon a munkaebéden, amelyen jelen volt az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök is, és ahol az eurózónát sújtó gazdasági válságról tárgyaltak.

A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ keresztény, humanista nézeteket valló politikai pártjait és szervezeteit tömöríti. A Fideszt 2001-ben vették fel tagjai közé, Orbán Viktor azóta a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite