2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
NagyvilágOrbán: Európa túl pesszimista a bővítés tekintetében

Orbán: Európa túl pesszimista a bővítés tekintetében


Orbán BécsbenEurópa borúlátóbb a bővítést illetően, mint lennie kellene - mondta Orbán Viktor kedden, európai uniós elnökségi körútjának bécsi állomásán külföldi újságíróknak nyilatkozva.

A pesszimizmus érthető a gazdasági válság fényében, de ha az EU elveszíti akaratát és "étvágyát" a további bővítés iránt, annak a gazdaságra is hátrányos következménye lesz - vélekedett a miniszterelnök. Horvátországot a lehető leghamarabb fel kell venni az EU-ba - mondta. Felidézte, hogy a 2011. első félévében sorra kerülő magyar elnökségi programban többek között szerepel a horvát csatlakozási tárgyalások lezárása is.


Orbán: az új médiatörvény az alkormányozás részét képezi

Európai az új médiarendszerről szóló szabályozás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben újságíróknak nyilatkozva. A kormányfő kijelentette, hogy alaposan tanulmányozta a szabályozást, és mint mondta, annak nincs egy főbb paragrafusa sem, amely ne szerepelne más európai szabályozásokban.

Magyarországon jelenleg egy új alkotmány létrehozása folyik. Szükség van új és "stabil" alkotmányra, és az új médiaszabályozás ennek a részét képezi - mondta. Az új médiarendszer hatékonyabb, autonómabb és szabadabb lesz, mint az elmúlt években volt, amely két pártnak az 1990-es évek elején született alkuján alapult - fejtette ki a kormányfő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite