2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
NagyvilágOrbán helyretette, amit Gyurcsány elszúrt

Orbán helyretette, amit Gyurcsány elszúrt


Orbán KarióbanGyurcsány szaúdi focistákra tett megjegyzése óta megszűnt a diplomáciai kapcsolat a érintett térség országaival, ezért is vezetett Orbán Viktor első útja az EU-elnökség átvétele után elsőként Kairóba.


A magyar-arab kapcsolatok újjáépítéséről és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről is tárgyalt egymással hétfőn Kairóban Hoszni Mubarak egyiptomi elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az egyiptomi látogatáson tartózkodó magyar kormányfő a találkozó után magyar újságírók előtt - utalva Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök korábbi nyilatkozatára - azt mondta: Magyarország néhány évvel ezelőtt elveszítette az arab világ jóindulatát, amikor "idétlen megjegyzésekkel a terrorizmus és az iszlám közé egyenlőségjelet tettünk".


Azóta dolgozik a magyar diplomácia azon - folytatta -, hogy Magyarország visszaszerezze a jó kapcsolatok lehetőségét a térségben, és miniszterelnökként az EU-elnökség átvétele után ezért tette éppen Kairóban az első olyan látogatását, amely az Európai Unión kívül van.


Mit is mondott Gyurcsáby Ferenc 2005-ben


2005-ben Selmeczi Tibor humorista az MSZP február 5-i születésnapi rendezvényén - a Heti Hetes című tv-műsort parodizáló alkalmi "Heti Ötös" vezetőjeként - azt kérdezte Gyurcsány Ferenctől mint korábbi sportminisztertől, miért tekinthető a magyar labdarúgás dicsőségének a szaúdi válogatott ellen elért döntetlen. A kormányfő azt válaszolta: "A szaúdi királyságot nagyon sokszor vádolják azzal, hogy igazából a világ terrorizmusának legaktívabb pénzügyi támogatói közé tartoznak bizonyos családok. És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény."

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite