2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán iránytűnek tekinti a politikai nyilatkozatot

Orbán iránytűnek tekinti a politikai nyilatkozatot


Orbán Viktor 04.12"A konkrét intézkedések a kormányalakulás után megszületnek, megkezdődik a hosszú menetelés, de első lépésként fontosnak tartom, hogy mindenki lássa, honnan és hová fogunk eljutni" - fogalmazott a kijelölt kormányfő.


Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt szerint az elfogadásra javasolt politikai nyilatkozat megjelöli azokat a kereteket, amelyek között zajlik majd az élet, megadja a meghozandó intézkedések okát és értelmét. A Magyar Nemzet szombati számában közölt interjúban a Fidesz elnöke elmondta még, fontosnak tartja, hogy minél előbb egy magas szintű találkozó jöjjön létre a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között.


"Az emberek nemcsak a napi intézkedésekre, hanem azok távlati értelmére is kíváncsiak. A konkrét intézkedések egyébként a kormányalakulás után megszületnek, megkezdődik a hosszú menetelés, de első lépésként fontosnak tartom, hogy mindenki lássa, honnan és hová fogunk eljutni" - fogalmazott.
A közbiztonságra térve azt mondta, felkészült és eligazított rendőröket kell küldeni azokra a helyekre, amelyek a bűnözés szempontjából a legfertőzöttebbek. Orbán Viktor úgy vélte, vannak ilyen erők a rendőrségek belül és a rendőrségen kívül is, átcsoportosításokkal, átszervezésekkel két hét alatt is látványos eredményeket lehet elérni.


A tartós és megnyugtató megoldásokhoz jó néhány törvényt kell módosítani, amelyek ma értelmetlenül nehezítik a bűnüldöző szervek munkáját. Közölte még, nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, "nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvényeknek".


Az adórendszerről szólva Orbán Viktor úgy vélte, azt a végletekig le kell egyszerűsíteni, és az adó mértékét úgy kell meghatározni, hogy mindenki úgy érezze, megéri adót fizetni, feltéve, ha cserébe a kormány nem tekinti őket bűnözőnek. A Fidesz elnöke az új adóügyi közmegegyezést adóforradalomnak nevezte, és a programjuk legfontosabb részét alkotja.


Orbán Viktor a lapnak elmondta továbbá, fontosnak tartja, hogy minél hamarabb létrejöjjön egy magas szintű találkozó a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között.
Úgy vélte, ezen a találkozón meg kell beszélni, hogy miért nem képes az igazságszolgáltatás arra, hogy az emberek által elvárt határidőn belül a fontos ügyeket ítélettel lezárja. "Meg kell adni a lehetőséget az igazságszolgáltatás vezetőinek, hogy az okokat feltárják" - fogalmazott a Fidesz elnöke.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

 

2010-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite