2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán jogosnak tartja a vasutasok követeléseit

Orbán jogosnak tartja a vasutasok követeléseit


Orbán Viktor3Orbán Viktor szerdán munkalátogatást tett a Liga Szakszervezetek székházában. Tárgyaltak a vasutasok követeléseiről, és Gaskó István arra kérte a miniszterelnököt, hogy a jövőben lényegesen javuljon a kormányzat és a szakszervezetek közötti egyeztetés.


Orbán Viktor miniszterelnök szerdán munkalátogatást tett a Liga Szakszervezetek székházában Gaskó István elnök meghívására - közölték a felek.


A tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy egyeztetéseket fognak folytatni a Munka törvénykönyve várható módosítási irányairól. A közlemény rögzíti: vannak vitás kérdések a kormány és a Liga Szakszervezetek között, amelyeket eltérően ítélnek meg.
A találkozón Orbán Viktor tájékoztatta Gaskó Istvánt a kormánynak a közmunka-rendszer kiépítésével kapcsolatos terveiről. A miniszterelnök jelezte, tartja magát korábbi nyilatkozataihoz, amelyek szerint a vasutasok követeléseit jogosnak és reálisnak tekinti, ez vonatkozik a MÁV Cargo-privatizációval kapcsolatos egyszeri munkavállalói kifizetésekre és a kihelyezési pótlékok ügyére is. E kérdések rendezése érdekében további tárgyalások lefolytatására van szükség állapították meg a felek.


Orbán Viktor megerősítette: a kormány munka alapú gazdaság felépítésére törekszik, hogy minél több embernek legyen tisztességes megélhetése Magyarországon. Gaskó István arra kérte a miniszterelnököt, hogy a jövőben lényegesen javuljon a kormányzat és a szakszervezetek közötti egyeztetés - áll a miniszterelnöki szóvivő és a szakszervezet által is kiadott közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite