2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán a jövő héten válaszol Gyurcsánynak

Orbán a jövő héten válaszol Gyurcsánynak


Orbán Viktor 04.12Nem ma, hanem november 29-én válaszol a miniszterelnök elődje kérdésére - mondta a Magyar Nemzetnek Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő. Gyurcsány Ferenc vélhetően az alkotmányozásról kérdezi Orbán Viktort, aki immár kétszer is Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest jelölte ki válaszadásra, ám a volt kormányfő ezt nem fogadta el.


Orbán Viktor miniszterelnök nem ma, hanem november 29-én ad választ Gyurcsány Ferenc azonnali kérdésére - értesült a Magyar Nemzet.


A szocialista politikus november 8-án, majd egy héttel később az azonnali kérdések időszakában Miért fél miniszterelnök úr? címmel kérdezte volna Orbánt. A kormányfő mindkét alkalommal külföldön tárgyalt, ezért Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest jelölte ki válaszadásra, de az ő személyét Gyurcsány egyik alkalommal sem fogadta el.


Ezt követően az ellenzéki sajtó arról írt, a kormányfőnek a szabály szerint a harmadik alkalommal, azaz ma személyesen kell válaszolnia. Erre azért sem kerülhet sor, mert egyrészt Orbán Viktor hétfőn Máltán tárgyal a magyar EU-elnökség feladatairól, másrészt az azonnali kérdés benyújtását követő harmadik, magyarul a negyedik héten jár le a válaszadási határidő - mondta a lapnak Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: Orbán Viktor a házszabálynak megfelelően november 29-én ad választ elődjének.


Gyurcsány várhatóan az alkotmánymódosításról kérdezné a kormányfőt.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-11-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite