2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: lehet más Magyarország!

Orbán: lehet más Magyarország!


Orbán Viktor 04.12A kormányfő szerint az LMP és a kormánytöbbség között - a fennálló jó néhány, jelentős véleménykülönbség ellenére is - a változás érdekében bizonyos együttműködés lehetséges.


Lehet más Magyarország, csak ehhez változásokra, tabukat ledöntő változásokra van szükség összegezte Orbán Viktor miniszterelnök a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának szerdai ülésén kifejtett álláspontját újságírók előtt.


A kormányfő, miután részt vett az ellenzéki képviselőcsoport ülésén, sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar választók 80 százaléka az áprilisi parlamenti választáson a változásra szavazott. Egyetlen olyan párt van Magyarországon - folytatta -, amely védeni akarja az elmúlt nyolc évet, és nem annak a megváltozására tette fel a következő évek munkáját.

"Azért is tudtam elmenni jó lelkiismerettel az LMP-hez, mert ha lehet más a politika, akkor lehet más Magyarország is" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az LMP és a kormánytöbbség között - a fennálló jó néhány, jelentős véleménykülönbség ellenére is - a változás érdekében bizonyos együttműködés lehetséges. Még úgy is, hogy "tudomásul vesszük, hogy bizonyos viták, nem jelentéktelen kérdésekben fennálló viták hosszabb távon is fenn fognak maradni" - jegyezte meg.


Az LMP álláspontjáról szólva annyit mondott, hogy az ellenzéki frakció tagjai több együttműködést, a részvétel szélesebb lehetőségét és alaposabb, megfontoltabb egyeztetési, előkészítési rendszert kértek a kabinettől, a kormánytöbbségtől a törvényalkotásban.


Orbán Viktor az általa elmondottakat felidézve kifejtette: nem lehet várni, hogy a július 19-én kezdődő parlamenti szünetig "a törvényhozás tempója és a változás intenzitása lassulna", Magyarország, a magyar gazdaság ugyanis nincs abban a helyzetben, hogy néhány alapvető változás ne történjen meg július 19-ig. "De ha visszajöttünk a nyári szünetről (...), illetve túl vagyunk az önkormányzati választásokon, akkor biztosan a mostani törvényalkotási munka tempója lassulni fog, átfogóbb lesz, kiegyensúlyozottabb lesz, több részvételi lehetőséget, hosszabb egyeztetési periódusokat kínál majd" - szögezte le a miniszterelnök.


Beszámolt arról is az LMP-seknek - folytatta -, hogy a "tabudöntögetés elég jól halad", hiszen korábban senki nem gondolta volna például azt, hogy jóval kisebb lehet a politikai osztály a mostaninál, vagy hogy a pénzintézeteket be lehet vonni az emberek igazságérzetét kielégítő mértékig a közteherviselésbe.
A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője utalt arra, hogy az ellenzéki frakciók közül nem az LMP-é volt az egyedüli meghívás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-07-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite