2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: Magyarország legyen Közép-Európa termelési központja!

Orbán: Magyarország legyen Közép-Európa termelési központja!


A bajor miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön Münchenben Orbán Viktor; a magyar kormányfő a Horst Seehoferrel folytatott megbeszélésen hangsúlyozta, Magyarország célja, hogy Közép-Európa termelési központjává váljon.

Orbán Viktor_04.07

A találkozón elhangzottakról Szijjártó Péter, a magyar miniszterelnök szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t. Mint írta: Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában továbbra is az államadósság csökkentése, valamint a munkahelyteremtés áll, amelyben kifejezetten szoros együttműködésre törekszik a német iparral annak érdekében, hogy Magyarország Közép-Európa termelési központjává válhasson.

Orbán Viktor tájékoztatta a bajor miniszterelnököt a magyar energiastratégiáról is, amelynek lényege, hogy az ország minél több forrásból szerezhessen be energiahordozókat, és nagy jelentőséget tulajdonít az energiahálózatok összekötésének az Adriától a Balti-tengerig - közölte a szóvivő.

A találkozón - tette hozzá - a bajor külügyminiszter gratulált Magyarország EU-elnökségi eredményeihez, a két miniszterelnök pedig az eddig is kiváló bajor-magyar kapcsolatok további szélesítésében állapodott meg, amelynek kölcsönös hivatalos látogatások is részét fogják képezni.

Orbán Viktor szerdán Münchenben meghívott vendégként részt vett a volt bajor miniszterelnök, Edmund Stoiber 70. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite