2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: még nem nyilvános a kormánynévsor

Orbán: még nem nyilvános a kormánynévsor


Orbán Viktor 04.12Amíg a köztársasági elnök nem kér fel valakit arra, hogy kezdje meg a kormányalakítási tárgyalásokat, addig Orbán Viktor sem személyekről, sem a minisztériumok számáról nem nyilatkozik. A Fidesz elnöke ezt hétfői budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón közölte az MTI kérdésére, hozzátéve, hogy néhány név már van a fejében a leendő kormánytagokat illetően. A következő napokban azonban az államfő a főszereplő - mondta.


Orbán Viktor ugyanakkor közölte, hogy Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni a leendő parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének.


Új rendszer alakul
Vasárnap a magyarok megdöntöttek és megbuktattak egy politikai és gazdasági rendszert és úgy döntöttek, hogy helyette megalakítanak egy újat - értékelt Orbán Viktor. A mi dolgunk az a következő hónapokban, hogy a megalakított új gazdasági és politikai rendszert tartalommal töltsük meg és felépítsük - fogalmazott a kormányfői poszt várományosa. A politikus a nemzetközi sajtótájékoztatón azt mondta: először a gazdaságot és közbiztonságot teszik rendbe, semmilyen gyors, alkotmányos átrendezésre nem kell számítani.


A legjobb hiány a nulla hiány
Orbán Viktor szerint "a legjobb hiány a nulla hiány", vagyis az ideális állapot az, amikor nem költenek többet, mint amennyit képesek megtermelni. A probléma azonban az, hogy az ország nyakig úszik az adósságban, és ilyen körülmények között lehetetlen egy nulla hiánnyal működő költségvetést előállítani - mutatott rá a Fidesz elnöke. Orbán Viktor kijelentette: nem felemelni, hanem csökkenteni akarják a hiány mértékét. Szerinte meg tudnak majd állapodni az IMF-fel egy évközbeni intézkedéscsomag tartalmáról.


Idén még nem lesz családi adózás
Az új adórendszerbe a családi elem idén még nem kerülhet be, erre legkorábban jövő év januárjától lehet számítani - jelentette be Orbán Viktor. Leszögezte: idén az adórendszerben azokat az elemeket lehet meglépni, amelyekre sürgősen, a pénzügyi helyzet megoldása, az adóelkerülés, az adócsökkentés miatt szükség van. Az ideális rendszer még nem jön létre év közben - közölte Orbán Viktor

2010-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite