2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán nem akar megválni testőreitől?

Orbán nem akar megválni testőreitől?


Orbán Viktor 04.12Laphír szerint a Fidesz elnöke hallani sem akar arról, hogy biztonsági személycserék történjenek körülötte: ha miniszterelnökké választják, megtartja testőreit, akiknek azonban ehhez a Köztársasági őrezred kötelékébe kell tartozniuk. A kormányváltás után minden valószínűség szerint reaktiválják, illetve újonnan rendőri állományba veszik a Fidesz-elnöki stáb biztonsági igazgatósága tagjainak legnagyobb részét - értesült a Népszava.


Főként leszerelt kommandósokból verbuválta ugyanis Orbán Viktor személyi testőrségét a különleges szolgálattól 2002-ben távozott Hajdú János terrorelhárító szakember. Az időközben igazgatósággá duzzadt egység Orbán feltétlen bizalmát élvezi, így a jövőben sem kíván megválni tőle a kormányfőjelölt - tudta meg a lap.
A jogszabályok értelmében azonban a közjogi méltóságok védelmét kizárólagos hatáskörrel a rendőrség köteles biztosítani.


A Népszava kormányőrségi forrásai szerint már 1998-2002 között, korábbi miniszterelnöksége idején is fel kellett venniük a "céghez" olyan embereket, akik civilként szolgálták korábban Orbán Viktor biztonságát.
Az újság információi szerint arról a leendő miniszterelnök hallani sem akar, hogy biztonsági személycsere történjen körülötte. Ez ugyanis egyben azt is jelentené, hogy a jelenlegi, Fidesz-alkalmazásban álló testőrség négy évig feladat - tehát állás - nélkül maradhatna.


A Népszava több forrása is azt valószínűsíti, hogy a helyzet "megoldását" az jelentheti, ha Orbán biztonsági igazgatója nem egyszerűen ismét felszerel a rendőrségnél, hanem a kormányőrség a parancsnoklását is rá bízza a következő belügyminiszter - aki valószínűleg ismét Pintér Sándor lesz.

2010-04-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite