2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiákról beszélt

Orbán nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiákról beszélt


Mesterházy Attila01Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor a kormányzása első száz napját értékelő beszédében nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiákról beszélt.


A szocialista pártelnök-frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a miniszterelnök a beszédében féligazságokat mondott. Ezeket közé sorolta, hogy a kormányfő szavai szerint megvalósult a kétmillió forintos bérplafon az állami szektorban. Úgy látja: van, ahol megvalósult, és van, ahol nem, mert ez alól még kivételek az állami cégek vezetői. "Azt várjuk, hogy korrigálják ez a hibát" - jelentette ki. Mesterházy féligazságnak tartja azt is, hogy kisebb lett a kormány, mivel most sokkal több állami vezető van, és így az állam működtetése sokkal többe is kerül az állampolgároknak.
Véleménye szerint az is féligazság, hogy a kormánynak nincsen hatása az árfolyam alakulására. Még a miniszterelnöki szóvivőnek is van hatása erre - hangoztatta. A szocialista politikus úgy vélte: a kormányfő a beszédében elhangzottakkal ellentétben nem a rendőrségnek adott több pénzt, hanem a személyes testőrparancsnokának gyártott egy "tízmilliárd forintos homokozót" Mesterházy Attila sokatmondónak tartja, hogy mely témákat került el a beszédében Orbán Viktor.

Ezek közül a legfontosabbnak a devizahitelesek problémáit ítélte, mivel - mint mondta - éppen a kormányfő beszéde alatt döntött soha nem látott rekordot a forinthoz képest a svájci frank árfolyama. Hiányolta a miniszterelnök beszédéből az adórendszerről, a munkahelyteremtésről, az ország nemzetközi megítélésének romlásáról és az elmaradt béremelésekről szóló részt, valamint azt, hogy Orbán Viktor egyetért-e Hoffmann Rózsának a pedagógusokról szóló elhíresült mondataival. Szintén kifogásolta, hogy a kormányfő nem szólt arról: honnan vonnak el "ezermilliárdokat", ez kiket fog érinteni és milyen mértékben.

Mesterházy Attila szavai szerint egy újabb lehetőséget szalasztott el a miniszterelnök, hogy az önkormányzati választások előtt elmondja, mit fog tenni a kormány a következő évben, milyen strukturális reformokat indít el, és hol igazítja ki a költségvetést. A szocialista politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányfő egyetlen tapsot sem kapott a beszéde közben.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite