2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Választás 2010Orbán szerint a Jobbik ellophatja a fiatalok álmait

Orbán szerint a Jobbik ellophatja a fiatalok álmait


Orbán Viktor01Orbán Viktor szerint könnyen járhat úgy sok lelkes, megújulásra vágyó fiatal, hogy a rendezetlen, botrányokkal teli Jobbik ellopja az álmait. A Fidesz elnöke a Blikk szombati számában a következő menetrendet vázolta fel a választások utánra: tényfeltárás, a szükséges rendkívüli intézkedések meghozatala, a legfontosabb átfogó változások előkészítése, majd költségvetési törvény 2011-re.


Orbán Viktor pénteken a Blikk szerkesztőségében járva válaszolt az olvasók telefonos és internetes kérdéseire.
Az adózással kapcsolatban a pártelnök megerősítette, hogy a családokat támogató adórendszert tartja helyesnek. Arra a kérdésre, hogy mikor lenne az egyszeri, nagyarányú adócsökkentés - az idén vagy csak jövőre -, a következő menetrendet vázolta fel: a választás után tényfeltárás, azután a szükséges rendkívüli intézkedések meghozatala, majd a legfontosabb átfogó változások előkészítése, és utána költségvetési törvény 2011-re. "A dolgok jelenlegi állása szerint a mostani kormány a választásokig kisöpri a kasszát, vagyis a hiány száz százalékát felhasználják. Azért lesz szükség bizonyos rendkívüli intézkedésekre, hogy elkerüljük a költségvetés teljes összeomlását" - hangsúlyozta.


Egy olvasó azt kérdezte Orbán Viktortól, mi lesz az első döntése, ha megnyeri a választást, illetve mi várható a további négy évben, ha hatalomra kerül. Erre a Fidesz elnöke úgy reagált: a legfontosabb, hogy tisztán lássanak; eltitkolt tényeket, adatokat, zárolt szerződéseket nyilvánosságra kell hozni. "Ha nem látunk tisztán, a kormányzás olyan, mint a lottó" - értékelte.
Véleménye szerint a választási eredményektől függ az, hogy mennyi időbe fog telni az ország pénzügyi stabilitásának visszaállítása: "ha nagy támogatást kapunk, gyorsabban, ha kisebbet, akkor lassabban".
A kétharmados parlamenti többséget igénylő mentelmijog-felfüggesztéssel összefüggésben szintén azt hangsúlyozta, hogy minél nagyobb felhatalmazást kapnak, annál inkább tudnak tiszta vizet önteni a pohárba.


Szóba került az izraeli gépek magyarországi repülése is, amellyel összefüggésben a Fidesz kormányfőjelöltje azt mondta: mulatságos, de inkább elképesztő volt az, amikor ebben az ügyben a Honvédelmi Minisztérium arra hivatkozott, hogy nem kapott tájékoztatást a gépek berepüléséről. "Én ezt pont fordítva gondoltam. Azt hittem, hogy ők az elsők, akik tudnak róla, és abban a pillanatban intézkednek. Vagy lekényszerítik, vagy kiszorítják őket, vagy bármi mást. Megvan annak a rendje. Mindenki összevissza beszél: mást mond a miniszterelnök és mást a hatóságok. Az egész kormányzás méltatlan és szégyenteljes. Ennek kell véget vetni" - hangsúlyozta.


Orbán Viktor kijelentette azt is: be kell fejezni a 4-es metrót a következő ciklusban, hiszen már elképesztő mennyiségű pénzt költöttek el rá. Ráadásul - folytatta - még legalább egy, de inkább két másik metróvonalra is szükség lenne, a kérdés, miből. A válasz szerinte az, hogy csak a gazdaság teljesítményéből, vagyis növekedésből, amely viszont most mínusz hét százalék, ezért "gőzerővel kell dolgozni" a növekedés megindításáért, bármi áron.


"Mikor fog leülni tárgyalni Robert Ficóval?" - hangzott egy másik kérdés, amelyre a Fidesz elnöke úgy reagált: először a felvidéki magyarokkal fog leülni, s csak utána következhetnek a szlovák kormánypolitikusok.

2010-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite