2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: tízszer több adót fizessen, aki tízszer többet keres

Orbán: tízszer több adót fizessen, aki tízszer többet keres


Orbán Viktor23Egyszerű és arányos adórendszert szeretne Orbán Viktor miniszterelnök - írja a Vas Népe. A lap a szombathelyi látogatása alkalmával készített interjút a miniszterelnökkel.


A kormányfő szerint különböző variációk kerülnek majd a kormány elé, de ő a legalacsonyabb kulcsot fogja támogatni, az pedig 16 százalék. Orbán Viktor azt tartja helyesnek, hogy ha valaki tízszer annyit keres, akkor tízszer annyi adót fizessen. Arányos és egyszerű rendszert fogunk létrehozni - mondta.


Az újságíró azon kérdésére, amely a jövő évi költségvetés október közepén kezdődő parlamenti vitája kapcsán az esetleges megszorítások lehetőségét firtatta, Orbán Viktor azt válaszolta, nem megszorításokra, hanem az együttműködés politikájára van szükség. Azt nem lehet csinálni, hogy az emberek több száz milliárdot fizetnek be a költségvetésbe, amikor baj van, mások pedig soha nem veszik ki a részüket az együttműködésből.


Ezért vezettük be a bankadót is, és ha pénzre lesz szükség, akkor továbbra is onnan fogjuk elvenni, ahol van, nem pedig az emberektől, akikről az előző kormány ki tudja hányszor húzta le a bőrt. Tehát a jövőben nem megszorítások lesznek, hanem az együttműködés politikájának jegyében mindenkinek szerepet kell vállalnia Magyarország versenyképessé tételében - nyilatkozta a Vas Népe Orbán Viktor.


A cél a több munkahely, a magasabb életszínvonal, az alacsonyabb rezsiköltségek, a nagyobb biztonság, a kiegyensúlyozottabb emberek, egy bizakodóbb ország - mondta a kormányfő, majd hangsúlyozta: a költségvetési hiányt ebben az évben 3,8 százalékon fogjuk tartani, a következő évben pedig csökkenteni fogjuk 3 százalékra, úgy, hogy közben legalább 2,5 -3 százalékos gazdasági növekedést is elő fogunk idézni, és létre fogunk hozni néhány százezer munkahelyet.

 

Forrás: MTI/Vas Népe/HÍR PORT24

2010-09-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite