2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktor: Az egységes magyar nemzet létezik

Orbán Viktor: Az egységes magyar nemzet létezik


Orbán Viktor44A miniszterelnök parlamenti beszédében előrevetítette a jövő év lehetőségeit, rávilágított a realista nemzetpolitika szükségességére és emlékeztette a hallgatóközönséget arra, hogy igen is létezik egységes magyar nemzet.


A mai napon hatéves szünet után ismét összeült a Magyar Állandó Értekezlet (Maért) a Parlamentben, a tanácskozáson többek között szó esett az oktatási-nevelési támogatás és a státusztörvény módosításáról is. A rendezvényen délelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, kora délután pedig Orbán Viktor kormányfő is felszólalt.


A miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pénteki budapesti tanácskozásán azt mondta: a 2004. december 5-i népszavazást úgy értelmezte, az akkor hatalmat gyakorlók arra akarták rávenni az embereket, hogy "külön-külön írjuk a magyar nemzet nagy könyvét".


Orbán Viktor szavai szerint ez egy beteges politika. Az idei országgyűlési választás azonban válasz volt 2004. december 5-re, szakítottak ezzel a beteges gondolkodásmóddal - hangsúlyozta.
Az áprilisi országgyűlési választás a miniszterelnök szerint válasz volt a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazásra.


Orbán többek között beszélt a jövő évi tervekről is, amelynek a megújulás jegyében kell telnie. Ebben az egy évben meg kell őrizni a lelki erőt, a magyar nép által a választásokon létrehozott egységet és az akcióképességet - sorolta a miniszterelnök az ülésén. A következő egy év döntő, a lehetőségek kihasználása pedig erkölcsi kötelesség - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Szólt arról is, hogy szerinte a nemzetközi kapcsolatok rendszere meg fog változni, az ideológiailag motivált kapcsolatok átadják helyüket az ideológiamenteseknek.


A miniszterelnök szerint tárgyilagos, realista nemzetpolitikára van szükség, amelyben egy percre sem szabad elfelejteni, hogy az "egységes magyar nemzet létezik".


Orbán Viktor pénteken a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) budapesti tanácskozásán kiemelte, szakítani kell a hamis realistákkal, akik azt állítják, Magyarország sorsa önmagán kívül dől el. Ebben a gondolkodásmódban ugyanis nincs jövő - jegyezte meg.
Tárgyilagos, realista nemzetpolitikára van szükség, amelynek kiindulópontja, hogy egy percre sem szabad elfelejteni: az "egységes magyar nemzet létezik" - mondta, hozzátéve, ez a garancia arra, hogy soha többet ne lehessen a nemzetpolitikában olyan hibákat elkövetni, mint amilyenek az elmúlt hat évben megnyomorították sokmillió magyar ember életét.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite