2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktor alakíthat kormányt

Orbán Viktor alakíthat kormányt


Orbán Viktor 04.12Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésén Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét kéri fel kormányalakításra. A Fidesz elnöke a felkérést elfogadta. Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülését május 14-re hívta össze.


A parlament alakuló ülésén, május 14-én, egyszerre szavaz majd a miniszterelnök személyéről és a kormányprogramról. A továbbiakban Orbán Viktor javaslatot tesz a miniszterek személyére, akiket Sólyom László nevez majd ki.
A Fidesz elnöke kijelentette: munkájukkal az ország háromharmadát szolgálják majd. Orbán Viktor megköszönte Sólyom László munkáját, aki "rendkívül sokat tett a magyar demokrácia minőségének megőrzéséért, egyáltalán létezéséért."


A politikus megerősítette korábbi bejelentését, hogy a következő napokban nemzeti konzultációs heteket indítanak, amelyek szerinte módot adnak arra, hogy a legfontosabb kérdésekben "nyíltan, egyenesen és őszintén" tudjanak szót váltani a választókkal.
Orbán Viktor "a rendszerváltásban részt vett szereplők iránti tiszteletet megadva" elmondta az elnöknek: nem a rendszerváltás élharcosai tehetnek arról, hogy az elmúlt nyolc év során a magyar demokrácia oda jutott, ahova jutott, s a választók arra kényszerültek, hogy egy példátlan összefogással ne egyszerűen egy új kormányt válasszanak, hanem lezárjanak, megdöntsenek egy politikai rendszert, és helyette egy újat alapítsanak.


Mint mondta, mindent meg fog tenni azért, hogy a rendszerváltás értékeit megőrizve a nemzeti együttműködés rendszerét, elvét és értékeit követő új politikai és gazdasági rendszer jöjjön létre Magyarországon a következő évek munkájának eredményeképpen.
"Köszönetet mondok a magyar választópolgároknak a ránk leadott támogató szavazatokért, és köszönetet mondok Magyarország polgárainak azért, amiért újra jó érzés Magyarországon magyarnak lenni" - zárta sajtónyilatkozatát a leendő kormányfő.


Orbán Viktor Varga Mihály és Szijjártó Péter társaságában érkezett meg tíz óra előtt nem sokkal a Sándor-palotába. Sajtóértesülések szerint Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője a kormányfő személyes szóvivője lehet, Varga Mihály alelnök pedig miniszterelnök-helyettesként dolgozhat majd az újonnan felálló kabinetben.

2010-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite