2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktor befejezte kínai látogatását

Orbán Viktor befejezte kínai látogatását


orbánOrbán Viktor miniszterelnök helyi idő szerint kedden kora délután befejezte hivatalos kínai látogatását, és Sanghajból hazautazott.


A magyar kormányfőt kínai hivatali kollégája, Ven Csia-pao hívta meg a sanghaji világkiállítás záróeseményeire: a magas szintű fórumra és a záróünnepségre. A fórumon ő mondta a plenáris ülés megnyitó előadásainak egyikét. Orbán Viktort Sanghajban fogadta Ven Csia-Pao, akivel mintegy félórás megbeszélést tartott, s a két ország közti politikai, gazdasági, kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzéséről állapodtak meg.
A magyar miniszterelnök az expón felkereste Kína, valamint az Európai Unió és Belgium közös pavilonját, továbbá Lengyelország kiállítását és a magyar pavilont. Sanghajban megnézett több olyan épületet is, amelyet Hudec László az 1920-as 30-as évek Sanghajának neves magyar építésze tervezett. Orbán Viktor a kulturális kapcsolatok bővítésének terveiről is egyezetett kínai partnereivel.
A miniszterelnök programjának nagyobb részében üzleti tárgyalásokat folytatott, találkozott Kína több jelenős gazdasági szereplőjével. Vasárnap jelen volt a Vállalkozók Szövetsége (VOSZ) és kínai partnerszervezete (CCPIT) megállapodásának aláírásán. Keddi elutazása előtt még megtekintette a sanghaji metró irányító központját, és a Maglev gyorsvasúttal ment ki a repülőtérre.
Orbán Viktor kíséretében volt Martonyi János külügyminiszter, Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, valamint Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke és Kenyeres Sándor, a Talentis alapítója.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite