2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktor: csak összefogással lehet sikeres a magyar nemzet

Orbán Viktor: csak összefogással lehet sikeres a magyar nemzet


Orbán Viktor 04.12A miniszterelnök kitért arra, hogy a nemzet életének alapja a jog és a rend, amelyet mint szilárd vázat az igazság kötőszövete tart egyben.


A nemzeti együttműködés fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő szombaton a vajdasági Palicsfürdőn a Szent István-napi ünnepségen elmondott beszédében. Csak összefogással, egységgel lehetünk sikeres nemzet a XXI. században Európában - jelentette ki a miniszterelnök a Palicsi-tó partján összegyűlt több ezer ember előtt.


"Az anyaország egységét kell továbbvinni a határokon átívelő nemzetegyesítés keretében. Össze kell fognunk, hogy ismét egy, hatalmas, közös alkotóerővé válhassunk" - mondta, hozzáfűzve, hogy az együttműködés a politikai siker mellett gazdasági sikert is hoz majd. "Ha van együttműködés, akkor több a munkalehetőség, vastagabb a kenyér, magasabb a fizetés és könnyebben lehet boldogulni" - szögezte le a kormányfő. Ezért építjük föl most Magyarországon a nemzeti együttműködés rendszerét - tette hozzá. A nemzeti együttműködést a mesebeli varázsfűhöz hasonlította, amellyel összeragasztották, és ismét életre keltették a királyfit, akit árulás folytán hét darabra vágtak.


Az áprilisi választásokon a kétharmados forradalom elsöpörte a megosztásra, a korrupcióra és a békétlenségre épülő, a nemzeti érdekeket sutba hajító, a kettős állampolgárságot megtagadó korábbi politikai kurzust - mondta. Az új együttműködésbe mindenki beletartozik, aki nem akarja, hogy az áprilisi választásokon lezárt korszak, megdöntött rendszer valaha is visszatérjen - tette hozzá.


Orbán Viktor kifejtette, az államalapítás biztonságot adott, és ez a biztonság "nekünk, a magyarok többségének" nem felpakolható, hordozható kincset jelent; nem olyan érték, amely "svájci bankszámlán kamatozó bankbetétekhez vagy valamelyik adóparadicsomba menekített offshore-céghez kötődik, hanem kizárólag az otthon melegéhez".
A miniszterelnök kitért arra is, hogy "a nemzet életének alapja a jog és a rend", amelyet mint szilárd vázat "az igazság kötőszövete" tart egyben.


Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszédében kiemelte, ez az első alkalom, hogy a vajdasági magyarok a magyar miniszterelnök jelenlétében ünneplik Szent István napját.


A két politikus az ünnepség végén együtt szegte meg az ünnepi kenyeret.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite