2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktorhoz és Mesterházy Attilához fordult az LMP Verespatak ügyében

Orbán Viktorhoz és Mesterházy Attilához fordult az LMP Verespatak ügyében


Nyílt levélben fordult az LMP két társelnöke Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Mesterházy Attilához, az MSZP elnökéhez, hogy "vessenek be mindent" a Verespatakra tervezett cianidos aranybánya megnyitása ellen.

aranybanyaszat

Képünk illusztráció!


Szél Bernadett és Schiffer András szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: arra kérik a miniszterelnököt, hogy utasítsa kormányának illetékes tagjait "határozottabb, magyar érdekeknek megfelelő" fellépésre a Magyarországot is veszélyeztető bányák megnyitásának megakadályozása érdekében. "Ellenkező esetben, egy esetleges újabb ciánkatasztrófa esetén senki sem mossa le a felelősséget Orbán Viktorról és kabinetjéről" - fogalmaztak.


Mesterházy Attilát arra emlékeztetik a neki küldött nyílt levélben, hogy Románia miniszterelnöke Victor Ponta, az MSZP testvérpártjának vezetője, aki ellenzékben a verespataki bányanyitás ellenzője volt. Az LMP arra kéri Mesterházy Attilát, hogy kezdeményezzen megbeszélést Victor Pontával, tolmácsolja neki Magyarország aggodalmait, és "kérje egyértelmű, határozott, a közösen osztott elveket és értékeket tükröző állásfoglalásra".


Az LMP azt is szeretné, ha az Európai Parlamentnek a ciános fémkinyerési technológia betiltását sürgető határozata nyomán mielőbb az összes EU-tagállamra kötelező érvényű jogi norma születne - írták az ellenzéki politikusok.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite