2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktor is lerótta kegyeletét a Sándor-palotánál

Orbán Viktor is lerótta kegyeletét a Sándor-palotánál


A Sándor-palota déli bejáratánál felállított emlékezési helyen a kormányfő is lerótta tiszteletét. Hétfő reggel Orbán Viktor miniszterelnök is lerótta kegyeletét a vasárnap elhunyt volt államfő, Mádl Ferenc emlékére a Sándor-palotánál.

gyász06


A Sándor-palota déli bejáratánál felállított emlékezési helyen a kormányfő mellett megjelent Martonyi János külügyminiszter és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is. Az Alkotmánybíróság (Ab) tagjai hétfő reggel közösen rótták le kegyeletüket Mádl Ferenc volt köztársasági elnök emléke előtt.


Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke a közlemény szerint ezt írta abba az emlékkönyvbe, amelyet a részvétnyilvánítók üzenetének közvetítésére helyeztek ki az elhunyt köztársasági elnök fényképe mellé: "Az Alkotmánybíróság mély tisztelettel emlékezik Mádl Ferencre, a kiváló jogtudósra és a nemzet egységét hitelesen képviselő államfőre, aki következetesen kiállt az alkotmányosság érvényesüléséért. A magyarság aggodalommal kísért sorsát elválaszthatatlannak tartotta az európaiság értékeitől. Emlékét megőrizzük."


A megjelentek mécsest gyújtottak a volt államfő tiszteletére és beírtak a részvétnyilvánítók emlékkönyvébe. Mádl Ferenc halála után gyászlobogókat tűztek ki a Köztársasági Elnöki Hivatal és az Országház épületére. A Sándor-palota budavári sikló felőli bejárata előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét kitették egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el. A megemlékezés helyszínén katonák állnak díszőrséget.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite