2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktornak felelnie kell

Orbán Viktornak felelnie kell


MSZP logo2Közleményben reagált az MSZP Szegedi Csanád EP-képviselő kijelentéseire.


Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy a szélsőséges Jobbik ismét a cigány kisebbség elleni gyűlöletkeltésben találta meg a politika haszonszerzés eszközét. A Magyar Szocialista Párt a lehető leghatározottabban elítél minden, a magyarországi kisebbségek, köztük a cigányság ellen irányuló rasszista, kirekesztő, szélsőséges megnyilvánulást, egyúttal minden parlamenten belüli és azon kívüli erőt a Jobbiktól való egyértelmű elhatárolódásra szólít fel.

65 évvel az utolsó nemzetiszocialista koncentrációs táborok felszámolása után Magyarországon a törvényhozói hatalom birtokába jutott egy párt, amely szellemiségét és immár konkrét elképzeléseit tekintve is a 40-es évek borzalmaiért felelős szélsőjobboldali politika továbbvivője.

A szocialisták álláspontja szerint a visszaeső bűnelkövetőknek egy jogállamban nemzeti, etnikai, vallási hovatartozástól függetlenül a börtönben van a helyük.

Az MSZP minden, magát demokratikusnak tartó politikai erőt felszólít arra, hogy kövesse a gyűlöletkeltőkkel szembeni világos és egyértelmű elhatárolódásban. A Magyar Köztársaság kormányának tagjaitól és különösen Orbán Viktor kormányfőtől pedig elvárja, hogy személyesen is kiálljon a több mint félmilliós magyar cigány kisebbség emberi méltósága mellett. - írta Nyakó István szóvivő..


Mint ismeretes a Jobbikos politikus Telepítsük ki, tiltsuk ki a cigánybűnözőket Miskolcról című leíratában feszegette az általa cigánybűnözésnek nevezett jelenséget.
A két oldalas sajtóközleményben személyes tapasztalatit írta le a képviselő, és elmarasztalta az Orbán kormányt amiért nem tett még lépéseket ebben a témában. Szegedi a Szlovák-, a Finn- és a Franciaországi kisebbségpolitikát tartja követendőnek.


HÍR PORT24

2010-08-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite