2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a motoros felvonulást

Motoros felvonulás - Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a motoros felvonulást


Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását - hangzott el az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában.

Orbán Viktor19

A Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg Adj gázt! címmel akartak felvonulni a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időben. Orbán Viktor kormányfő április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát. A motorosok a rendőrségi elutasítás miatt bírósághoz fordultak.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn elutasította beadványukat.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok ezután új rendezvényt jelentettek be vasárnapra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvényt. Ezt a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fogja - írta a BRFK.

Pénteken az MSZP-s Steiner Pál felszólította a miniszterelnököt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok tervezett felvonulását, mert szerinte a kormányfő szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha a "neonáci provokáció" megvalósulhat Budapesten.

"Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!" - tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite