2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
NagyvilágORFK: elfogták a "fekete sereg" vezetőjét Spanyolországban

ORFK: elfogták a "fekete sereg" vezetőjét Spanyolországban


Elfogták a rendőrök a "fekete sereg" egykori, szökésben lévő vezetőjét Spanyolországban - erősítette meg a Blikk információit Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Rendőr autó002

A lap szerint M. Róbertet nemzetközi körözés alapján fogták el; a nyomozás több szálon folyt, elsősorban az érintett családtagjait figyelték, leginkább az egyik testvérét, aki külföldön prostituáltak futtatásából élt.

A szlovák hatóságok információi szerint viszont náluk is bujkált a férfi, sőt nem egyszer látogatást tett Magyarországon; volt olyan adat, amely szerint egy Edelény közelében lévő tanyánál látták.

Március 13-án a Debreceni Ítélőtábla másodfokú, jogerős ítéletet hirdetett az úgynevezett fekete sereg ügyében, a banda a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A fekete sereg házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, több társának büntetését pedig súlyosította a tábla, volt, aki 18 évet kapott. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére; a gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite