2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐrizetben a berceli besurranó tolvajok!

Őrizetben a berceli besurranó tolvajok!


A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli lopás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás során október 3-án elfogta és őrizetbe vette a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút.

tolvajegy

A nyomozás során beszerzett adatok és információk alapján megállapítást nyert, hogy - a lakosságot már régóta e cselekményekkel irritálva - a berceli fiú lakóhelye közelében lévő lakásokba, illetve azok zárt udvarára behatolva onnan különféle értékeket tulajdonított el. Továbbá több házba az ott lakó engedélye nélkül eltulajdonítási szándékkal bement. Onnan, mivel az ott lakókat a lakásban találta, nem tudott eltulajdonítani értékeket, az őt kérdőre vonóknak egy „legendát" kitalálva megmagyarázta, hogy miért is ment be oda.

A rendelkezésre álló adatok alapján még július hónapban egy családi ház udvaráról 9 tyúkot tulajdonított el. Egy társával egy családi házba a nyitott ajtón keresztül bejutva különféle élelmiszereket és használati tárgyakat vittek el, míg egy hétvégi ház udvaráról diót akartak eltulajdonítani, mely közben az ott lakók megzavarták és ebben megakadályozták. Augusztus hónapban az ablakon át bemászva egy újabb helyi családi házba mentek be, ahonnan egy szekrényből 180.000 Ft készpénzt lopott el a fiatal fiú.

A gyanúsított több társával a helyi általános iskolát is „meglátogatta". A kerítésen átugorva, majd az épület kéményén felkapaszkodva jutottak fel a tanintézet tetejére és azt megbontva megkísérelték eltulajdonítani az ott lévő burkoló elemeket, hófogó konzolokat és csatornákat, melyek együttes értéke 150.000 Ft. A cselekményük befejezésében a helyszínre érkező járőrök akadályozták meg a tetteseket.

A balassagyarmati rendőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút, valamint három - 18, 17 és 21 éves - társát. A személyeket többrendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 16 éves gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette, és mivel vele szemben több hasonló jellegű bűncselekmény miatt is büntetőeljárás van folyamatban, kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

HÍR PORT 24

 

2011-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite