2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐrizetben a kábel tolvajok

Őrizetben a kábel tolvajok


bilincsA Salgótarjáni Rendőrkapitányság ügyeletére 2010. január 19-én éjfélkor tett bejelentést az egyik áramszolgáltató diszpécsere, hogy Vizsláson a transzformátor állomásnál valószínűleg kábellopás történt, mivel áramkimaradás van a területen.


A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök ott elfogtak két férfit, akik mellett vezeték levágására szolgáló eszközök és levágott vezetékek voltak.


Megállapítást nyert, hogy a személyek vizslási transzformátor állomástól kb. 250 méterre lévő villanyoszlopon lévő oszlopkapcsolót kikapcsolták, majd a biztosítékszekrényt felfeszítették és a transzformátort összekötő vezetékeket - 4 db 8 m rézvezetéket - lefűrészelték. Így a transzformátor olyan mértékben megrongálódott, hogy az további rendeltetésszerű használatra alkalmatlanná vált.


A személyek a lopással kb. 40.000 Ft értékű kárt, a transzformátorállomás megrongálásával azonban több, mint egy millió forint kárt okoztak.

A Bűnügyi Osztály nyomozói a 39 és 41 éves férfit nagyobb kárt okozó rongálás és kisebb értékre elkövetett lopás kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint - tekintettel arra, hogy ellenük hasonló jellegű bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügy miatt a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon és az ügyészségen is folyamatban van eljárás - intézkedtek őrizetbe vételükre, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A nyomozás jelenleg folyamatban van, melynek adatai alapján még további bűncselekményekkel is gyanúsíthatóak a személyek.

 


Forrás: police.hu/Nógrád24

2011-01-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite