2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐrizetben a két salgótarjáni rabló

Őrizetben a két salgótarjáni rabló

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

hirdetés

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli rablás bűntettének és visszaélés okirattal vétségének elkövetése miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - két 23 éves salgótarjáni férfi ellen.

rendorsegegy

A fiatalemberek megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. január 17-én 22 óra 30 perc körüli időben Salgótarjánban az egyik lépcsőházban megtámadtak egy 44 éves helyi hölgyet, melynek során a kezében lévő táskáját, szatyrát rángatták és kezét lefogták. A nőnek sikerült az egyik elkövető szorításából kiszabadulnia, azonban ekkor a lépcsőről leesett és a szatyra a teste alá került. A két férfi ekkor kirángatta a sértett teste alól a ruhaneműkkel teli szatyrot, majd azzal elfutottak. A hölgy a történtek során könnyű sérüléseket szenvedett. Mivel a fiúk észlelték, hogy csak ruhaneműk vannak a rablással megszerzett szatyorban, ezért azt eldobták.

A férfiak azonban nem elégedtek meg egy eltulajdonított szatyorral, így 2013. január 21-én ismét megtámadtak egy nőt.

Az esti órákban bevásárlásból hazafelé tartó 59 éves helyi hölgyet úgy támadták meg, hogy a kezeiben lévő táskát és élelmiszerrel megrakott szatyrot egyszerre kezdték el rángatni, melynek következtében a sértett elesett. A férfiak a táskát és szatyrot megszerezve elfutottak a helyszínről, majd a táskában lévő, a sértett nevére kiállított személyes iratokat eldobták a zagyvapálfalvai városrészen lévő temetőben. A táskában lévő mintegy 15.000 Ft összegű készpénzt elköltötték, az élelmiszert pedig elfogyasztották.

A széleskörű nyomozás eredményeképpen a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalt 2013. január 23-án a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. Az általuk a temetőnél eldobott táskát és az abban lévő személyes iratokat a rendőrök megtalálták, melyet lefoglaltak.

A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-01-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite