2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐrizetben a Nógrád megyei bűnbanda

Őrizetben a Nógrád megyei bűnbanda

 

Cered és Zabar községek lakóházaiba és melléképületekbe törtek be a gyanúsítottak.

rendorsegot


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vétele mellett - S. Tamás 22 éves és R. Dávid 19 éves zabari, Cs. Judit 19 éves domaházi, H. Ödön 19 éves szilaspogonyi lakosok, valamint egy 17 éves zabari fiú ellen.


A rendelkezésre álló adatok szerint a 17 éves zabari fiú, valamint S. Tamás és H. Ödön 2013. december 8-án az éjszakai órákban egy zabari lakóházhoz tartozó garázs, élelmiszertároló , valamint nyári konyha ajtaját kifeszítették és a helyiségekből motorfűrészt, kézi fúrógépet, élelmiszert és készpénzt tulajdonították el. Ezt követően a ház szobájának ablaküvegét betörték, mely zajra a házban pihenő személyek felébredtek és a gyanúsítottakat megzavarták, akik a helyszínről elmenekültek. Megállapítást nyert továbbá, hogy a 17 éves zabari fiú társait váltogatva 2013. augusztus elejétől napjainkig Zabar és Cered községek területén több lakott, illetve ideiglenesen lakatlan családi házba - annak ablakát betörve, illetve ajtaját befeszítve - bementek és onnan különböző háztartási használati eszközöket, berendezési tárgyakat, ruhaneműt, ékszert tulajdonítottak el. Cselekményükkel sértetteknek esetenként több tízezer forintos kárt okoztak.


A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket beazonosították és elfogták, az eltulajdonított értékek nagy részét a házkutatások során felkutatták és lefoglalták. A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

 

Forrás: Police.hu/HÍR PORT24

 

2013-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite