2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐrizetben a salgótarjáni és őrhalmi betörők

Őrizetben a salgótarjáni és őrhalmi betörők


Lakatlan családi házak fosztogatóit fogták el a salgótarjáni és a balassagyarmati nyomozók.

bilicsketto

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljráást Cs. László 38 éves és B. Roland 35 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. március 18. és 2014. március 19. közötti időben, Salgótarjánban egy lakatlan ház épületébe betörtek, és onnan gáztűzhelyt, fali vízmelegítőt és egyéb fürdőszobai fém szerelvényeket tulajdonítottak el. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy a gyanúsítottak 2013 augusztusától 2014 februárjáig Salgótarjánban még további hét lakásba törtek be, és vittek el különböző használati tárgyakat, műszaki cikkeket. A salgótarjáni nyomozók a széles körű nyomozás adatai alapján 2014. május 6-án elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 és 35 éves salgótarjáni férfit, akiket a rendőrkapitányságra történő előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 18 éves és egy 15 éves őrhalmi fiú ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. április 24. és 2014. április 29. közötti időszakban egy őrhalmi - jelenleg lakatlan - családi ház kerítésén bemásztak az udvarra, majd a garázs és a nyári konyha ajtaját kifeszítették, a helyiségből eltulajdonították az ott talált fűnyírógépet, motorkerékpárt, fűkaszát és használati tárgyakat. A balassagyarmati nyomozók a beszerzett adatok alapján a két fiatalt 2014. május 5-én, illetve május 6-án elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.


Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-05-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite