2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐrizetben a salgótarjáni gépkocsifeltörő

Őrizetben a salgótarjáni gépkocsifeltörő


A salgótarjáni rendőrök elfogták a 40 éves férfit, aki az eddigi adatok alapján összesen négy gépjárművet rongált meg, és több százezer forint kárt okozott a jármű tulajdonosainak - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

st_gepkocsifeltoro


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. november 4-én 13 óra 30 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy salgótarjáni parkolóban előző este egy személygépkocsit ismeretlen személy feltört. A salgótarjáni rendőrök a bejelentést követően mintegy két órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 40 éves salgótarjáni lakos gyanúsítható megalapozottan.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. Lajos a bejelentést megelőző napon Salgótarjánban, parkoló személygépjármű ablakát betörte, majd az abban hagyott övtáskából eltulajdonította a sértett nagy összegű készpénzét és valutáját.


A beszerzett információk alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2018. október 1. és október 25. között a megyeszékhely belterületén további egy személygépkocsi ablakát kitörte és egy autóbusz ablakát két alkalommal benyomta. A gépjárműveket átkutatta, azonban a buszban nem talált eltulajdonítható értéket, míg a személygépkocsiban megtalált egy mobiltelefont és a sértett táskáját, a benne lévő készpénzzel és a feljelentő nevére kiállított okiratokkal, melyet ellopott.


A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


A hatóság vizsgálja, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.

 

Forrás: POLICE

2018-11-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite