2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonOrkán erejű széllel érkezett a vihar

Orkán erejű széllel érkezett a vihar


Orkán erejű szél okozott fennakadásokat péntek délután Zala megyében, fákat döntött ki és vezetékeket szakított le az erős szél, zavarok voltak az áram- és a mobilszolgáltatásban is.

viharegy


A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megye tűzoltói folyamatosan vonulnak, a legtöbb bejelentés Lenti, Zalaegerszeg és Keszthely térségéből érkezett. A szélvihar miatt több helyen fák dőltek ki és felső vezetékek szakadtak le.


A nagykanizsai tűzoltóság tájékoztatása szerint Oltárc és Valkonya között erdőtűz ütött ki. A tűzoltók még a helyszínen vannak, egyelőre nem tudni, hogy mitől gyulladt ki az erdő, de a viharos szélnek is köze lehet a tűz terjedéséhez. A megyén végigsöprő orkán erejű szél számos településen okozott hosszabb-rövidebb áramszünetet, de kimaradások voltak a mobilszolgáltatásban is. A megye északi részén nagyobb mennyiségű eső is kísérte a vihart, Nagykanizsa térségében azonban az erős szél mellett alig hullott csapadék - tapasztalták az MTI tudósítói.


A Zalai Hírlap online kiadása szerint a 75-ös főúton Rédics és Lenti között elszáradt fák tetejét törte le a viharos szél az útra. Gutorföldén is több fát döntött ki a vihar, Csesztregen az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKTSZ) kerítését döntötte ki a szél, egy udvari pingpongasztalt pedig felkapott és odébb dobott.


Az országban több helyen nem járnak a vonatok

Leállt a vonatközlekedés az ország több pontján a vihar okozta műszaki gondok miatt péntek délután - közölte a MÁV az MTI-vel. A vasúttársaság közleménye szerint nem közlekednek a vonatok a székesfehérvári vonalon Mura és Gyékényes között a felső vezeték hibája miatt.


Szünetel a vonatforgalom a zalaegerszegi vonalon is, mert Zalaszentiván és Andráshida között több helyen fa dőlt a sínekre. Jelenleg tart a helyreállítás; a MÁV megrendelte a vonatpótló autóbuszokat - tették hozzá.


Mentik a Balatonon bajba jutott vitorlásokat


Vihar csapott le a Balatonra, folyamatosan menteni kell a bajba jutott vitorlásokat - tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője pénteken az MTI-t. A vízi rendőrök összes hajóját bevetették már a másodfokú viharjelzés kiadásakor, valamivel 16 óra előtt, hogy akit lehet, kitereljenek a vízből. A vihar két órával később érkezett.


A bajba jutott vitorlásoktól - a fedélzetükön családokkal, gyerekekkel - folyamatosan érkezik a segítségkérés - mondta a rendőrkapitány, aki szerint rövid ideig erősebb szél fújt péntek este a Balatonon, mint július közepén, a Kék Szalag vitorlásverseny idején. A vihar jelenleg lecsengőben van.


A vihar idején a térségben helyenként akadozott az áram- és az internet-szolgáltatás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2011-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite