2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeOrosz Hét a Madách Imre Gimnáziumban

Orosz Hét a Madách Imre Gimnáziumban

A salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola idén hatodik alkalommal rendez tematikus hetet. A korábbi években volt már Reneszánsz, Lovagkor, Reformkor, illetve Görög és Kelet hét. Az idei: OROSZ HÉT. Néprajz, történelem, tudomány, művészet. Minden, ami orosz.

orosz_neptanc

A kép illusztráció!

A tematikus hét rendezvénysorozata tartalmaz állandó elemeket: dalnokverseny -ahol minden osztály előadja egy orosz dal saját feldolgozását-, élősakk, sportverseny és előadások. Minden évben rendezünk komplex vetélkedőt, ahol az iskola minden osztálya 4 fős csapattal vesz részt. Idén a város középiskoláinak csapatait is vetélkedésre hívjuk.

Különleges programja lesz a hétnek február 15-én az a teadélután, amelynek műsorában Natalija Timonova énekművész és a Cantabile kamarakórus lép fel. Erre a programra külön szeretettel várjuk a város és környékének orosz szakos tanárait és minden érdeklődőt, aki egy pohár szamováros tea mellett szívesen eleveníti fel „oroszos" emlékeit.

A hét során a városunkban élő Szogojan Karine két alkalommal is előadást tart, s vendégül látjuk Meny Tatjanát és Dunajevszkaja Annát, orosz néprajzkutatókat. Az iskola tanárai a tananyagból kimaradó tudományos, történelmi és művészeti érdekességekről tartanak előadást az érdeklődőknek. 17-én tanári nyitótánc és a diákok jelmezversenye vezeti fel az iskolai farsangot.

A rendezvénysorozat idején a gimnázium Fayl Frigyes Galériájában Tatjana Savrina moszkvai gimnazista fotókiállítása, az iskola területén szamovár és egyéb orosz tárgyi emlékek, a Fayl Frigyes Kisgalériában az Orosz Kulturális Intézet kiállítási anyaga látható.

Ez a hét nem csak az iskolánk hagyományos eseménysorozata, hiszen szeretettel várjuk az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetsége és az Orosz Tudományos és Kulturális Központ vezetőit, munkatársait, akik ezzel eleget tesznek Salgótarján, Megyei Jogú Város vezetőinek meghívásának is.

Ezzel a programmal kapcsolódik iskolánk Salgótarján várossá nyilvánításának 90. évfordulós ünnepségsorozatáshoz, felidézve a múltat és előre vetítve a jövőt, hiszen a télbúcsúztató műsort előadó Ladanka orosz együttes már a város vendégeként lép fel február 20-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

 

HÍR PORT24

 

 

2012-02-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite