2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
NagyvilágFriss: Oroszországban lezuhant a lengyel elnököt szállító repülőgép

Friss: Oroszországban lezuhant a lengyel elnököt szállító repülőgép


Lech KaczynskiEgy orosz repülőtér közelében lezuhant a Lech Kaczynski, lengyel államfőt szállító repülőgép. Az orosz média szerint 87 ember halt meg, a szmolenszki kormányzó szerint nincsenek túlélők. Lengyel hivatalos források szerint, Lech Kaczynski feleségével és a kormány számos tagjával együtt tartózkodott a gépen. A tervek szerint a katinyi mészárlás 70. évfordulója alkalmából látogattak volna el Szmolenszkbe.


Az orosz média szerint 87 ember halt meg a balesetben. A repülőgép az információk szerint Szmolenksz egyik repterére tartott, amikor lezuhant.
Az orosz vészhelyzet-kezelési minisztérium azt mondta az itar-Tass hírügynökségnek, a repülő moszkvai idő szerint 10.56-kor zuhant le. A minisztérium szóvivője szerint, a gép Moszkvából tartott Szmolenszkbe, de egyelőre nincs információjuk az elhunytak személyazonosságáról.


Szmolenszk körzeti kormányzója, Szergej Antufjev az orosz televíziónak azt nyilatkozta, senki sem élte túl a balesetet. "Miközben leszálláshoz készülődött, a lengyel elnök repülője nem érte el a leszállósávot" - mondta. "Az előzetes jelentések szerint, lenyírta a fák tetejét, a talajra zuhant, és darabokra tört. Nincsenek túlélők. Jelenleg azt vizsgáljuk, hány ember volt a lengyel delegációban. Az előzetes adatok szerint a delegáció 85 tagja és a legénység tartózkodott a gépen"
A hírek szerint Slawomir Skrzypek, a Lengyel Nemzeti Bank elnöke is a gépen tartózkodott.

2010-04-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite