2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonOrszágimázs visszavág

Országimázs visszavág


országimázsIsmét fókuszba kerül az országimázs. Már csak a 2011-es EU-elnökség miatt is. Országimázsközpont azonban a régi formájában nem lesz. A költések - az ígéretek szerint - transzparensek lesznek, a mákosbejglizés ideje lejárt.


Ismét lesz intézményesített országimázs-építés - tudta meg a Népszabadság.


A lap forrásai szerint a második Orbán-kormány számára a nemzeti egységről szóló háromharmados kommunikáció miatt is fontos a közösségtudat és az országkép erősítése, de ami az országimázs-építést szükségessé teszi, az a soros EU-elnökség, ez pedig 2011 januárjától Magyarország tiszte lesz.


Országimázsközpont abban a formában, ahogy 2000 és 2002 között működött, valószínűleg nem lesz. Az újság egyik forrása úgy fogalmazott: nincs szükség mákosbejglizésre, fontos, hogy a közpénzek felhasználása teljesen transzparens legyen. Emlékezetes, 2000-ben az állami ünnepségek költségeit az Országimázs Központ akkori vezetője, Tóth István Zoltán nem árulta el, mondván, karácsonyestén a nagymamától sem illik megkérdezni, mennyibe került a mákos bejgli.)


Nem kizárt, hogy a jobboldali holdudvarhoz tartozó, tapasztalt kommunikációs szakemberek, médiaszemélyiségek is kaphatnak feladatot országképünk vonzóbbá tételében.
A lap szerint az elképzeléseket és javaslatokat külügyi téren Pröhle Gergely, az Orbán-kormány egykori kulturális államtitkára, volt berlini nagykövet koordinálja majd, aki várhatóan államtitkár lesz a Martonyi János vezette Külügyminisztériumban.


Valamilyen formában az országimázzsal kapcsolatos feladatokkal foglalkozik majd Kovács Zoltán, a debreceni közgyűlés kommunikációs tanácsnoka is, aki a közigazgatási tárcánál a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár lesz. Neki a kormányzat belső és külső kommunikációját kell megszerveznie és összehangolnia.

 

Forrás: Népszabadság/Nógrád24.hu

2010-05-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite