2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonOrszágjárásra indul Schmitt Pál

Országjárásra indul Schmitt Pál


Schmitt Pál 001Országjárásra indul csütörtökön az államfő; Schmitt Pál körútja során minden megyébe ellátogat majd. A köztársasági elnök elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tesz látogatást, ahol egyebek közt Felsőzsolcán megtekinti az új árvízvédelmi gát építési munkálatait.

A köztársasági elnök utazásának célja, hogy közvetlenül találkozhasson az emberekkel - mondta Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője

Hozzátette: az államfő minden hónapban ellátogat majd egy megyébe; a látogatások pedig mindig egy-egy meghatározott téma köré szerveződnek. Az első látogatás központi témája a munkahelyteremtés és az oktatás lesz.

A hivatalvezető elmondta: elsőként az államfő abba a megyébe megy, melyet igen súlyosan érintett az árvíz. Schmitt Pál csütörtökön délután ellátogat Felsőzsolcára, ahol Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője, valamint a helyi polgármester ad tájékoztatást az új árvízvédelmi gát építési munkálatairól - tette hozzá.

Kiss Norbert kiemelte: az államfő Miskolcra érkezve először a megyei közgyűlésen vesz részt. A hivatalvezető hangsúlyozta: a köztársasági elnök minden megyében elmegy majd a közgyűlésre, és ott minden frakció képviselője lehetőséget kap arra, hogy közvetlenül beszélhessen vele.
Az út témája lesz az oktatás is, ezért Schmitt Pál a miskolci Földes Ferenc gimnáziumban részt vesz egy "rendhagyó" osztályfőnöki órán, ahol a diákok kérdezhetik az elnököt. Ezután, a munkahelyteremtés fontosságára felhívva a figyelmet az államfő először egy kisvállalkozó üzemébe látogat, majd felkeresi a több ezer embernek munkát adó Bosch cégcsoport miskolci üzemét - sorolta a hivatalvezető.

Kiss Norbert úgy fogalmazott: az államfőnek hivatalba lépésekor az volt a vállalása, hogy a világ bármely pontján élő magyarok helyi problémáival megismerkedjen. Mint mondta, a Borsod megyei út során valószínűleg előtérbe kerül még a helyi romakérdés is.

Schmitt Pált útjaira elkíséri felesége, Makray Katalin is.
Az államfő felesége Miskolcon először megtekint egy időszaki népművészeti kiállítást, ellátogat egy általános iskolába és egy óvodába, valamint a Herman Ottó Múzeumba is.
A Lyukóvölgyben a miskolci polgármesteri hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense bemutatja a köztársasági elnök feleségének a helyi családsegítő programot.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite