2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeOrszágjáró trükkös tolvaj

Országjáró trükkös tolvaj


tolvajGyógyszervásárlási segélyt ígérve lopott meg idős embereket szerte az országban egy Nógrád megyei faluban élő 41 éves nő; a trükkös tolvaj Balatonalmádiban bukott le, a bíróság az asszonyt előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

A nő azzal az ürüggyel jutott be idős emberek otthonába, hogy segít nekik gyógyszerre pénzt szerezni - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Frankó Marianna közlése szerint a megnyerő fellépésű nő az idős emberek bizalmába férkőzött, életkörülményeik, életkoruk után érdeklődött, majd elkérte taj-kártyájukat.

Balatonalmádiban is gyógyszervásárlási segélyt ígérő mesével jutott be egy 92 éves asszonyhoz, akitől egy pohár vizet és taj-kártyát kért - mondta a sajtóreferens. Az idős asszony talán három percig volt távol, vitte a nőnek a vizet, aki ezután papírt kért, hogy felírhassa a taj-kártya adatait.

Frankó Marianna közlése szerint az asszony az idegen távozása után - amikor a lányával a piacra ment - vette észre, hogy a pénztárcájából hiányzik 70 ezer forintja és a bankkártyája. Feljelentést ugyan csak másnap tett, de a rendőröknek mégis sikerült olyan nyomokat rögzíteniük, amelyek alapján eljutottak a 41 éves, büntetett előéletű nőhöz és előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra.

A nő részletes beismerő vallomásából kiderült, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban - személykocsival, vonattal, busszal - járta az országot, gyógyszersegély ígéretével csapott be idős embereket az ország minden szegletében.

Vallomása szerint jó néhány helyen nem sikerült pénzt elcsennie, noha bejutott a lakásokba, de "nem adódott alkalmas helyzet a lopásra". Az is megesett, hogy a kiszemelt idős ember közölte: nem szed gyógyszert. Ilyenkor gyorsan elsietett a helyszínről, sőt a települést is igyekezett mielőbb elhagyni. A trükkös tolvaj 10 és 80 ezer forint közötti összegeket "emelt el", a teljes kár egyelőre 750 ezer forintra tehető, de a sértettek köre várhatóan még bővülni fog - mondta Frankó Marianna.

 

Forrás: MTI/Nógrád24

 

2011-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite