2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonOrszágos hálózatú drogbandát számolt fel a rendőrség

Országos hálózatú drogbandát számolt fel a rendőrség


Huszonegy embert elfogtak és több tízmillió forint értékű kendernövényt, marihuánát, valamint ezek termesztésére, illetve előállítására alkalmas eszközt foglalt le a rendőrség az ország több pontján az elmúlt egy évben - jelentette be Hamza József, a nyomozást vezető Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítési osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

drogterjeszt

illustráció

Az őrnagy tájékoztatása szerint az első ültetvényt Debrecen belvárosában találták, majd onnan kiindulva jutottak el előbb a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikertbe és Sámsonkertbe, később pedig Budapestre, Győrbe, továbbá a Pest megyei Csemőre és Bugyira. Hozzátette: az ültetvényeken talált 1300 tő kendernövény és az eszközpark havi 70-80 kilogramm marihuána előállítását tette lehetővé, mintegy 100 millió forint értékben.

Miután tavaly májusban felszámolták a három hajdú-bihari ültetvényt - ahol 560 tő növényt foglaltak le, és hét embert vettek őrizetbe -, megkezdték a nyomozást a hálózatot finanszírozó vezetők után - részletezte. Hamza József elmondta: a termesztéshez használatos milliós értékű berendezésekről kiderült, hogy mind egy budapesti kertészeti boltból származnak. A bolton keresztül jutottak el előbb Győrbe - ott egy házaspárt fogtak el, és 80 tő növényt találtak -, majd a két Pest megyei településre.

ezo_banner

hirdetés

Csemőn egy tanyán bukkantak az ültetvényre, ott egy olyan férfit is őrizetbe vettek, akinek már meg kellett volna kezdenie szabadságvesztése letöltését hasonló cselekmények miatt - közölte az osztályvezető. Bugyin, szintén egy tanyán, hasonló módszerekkel és méretekben folyó termesztés nyomaira bukkantak - mondta Hamza József, hozzátéve, hogy több akció során segítségükre volt a Terrorelhárítási Központ is.

A fővárosi boltról szólva megjegyezte, hogy ügyfélkörük szinte kizárólag kendernövény-termesztőkből állt, eszközeiket Hollandiából szerezték be, és foglalkoztak "tanácsadással" is, sőt, a "kiemelt ügyfelek" még kábítószert is kaphattak. A rendőrség 18 embert helyezett előzetes letartóztatásba, hárman vannak házi őrizetben. Az ügyészség összevontan kezeli ügyüket.


Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite