2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeOrszágos harmadik a Nógrádi lépcsőfutó páros

Országos harmadik a Nógrádi lépcsőfutó páros

Szeptember 23-án, szombaton rendezték meg Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri, 23 emeletes épületében a 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságot, ahol a Nógrád megyei területi verseny első két helyezettjéből megalakult páros az előkelő országos harmadik helyezést érte el.

Országos Lépcsőfutó Bajnokság_Dénes Gábor, Longauer Péter


A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek az ország minden pontjáról.


Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól. Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc tűzoltó ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre. Rekordját idén sem sikerült megdönteni.


A megmérettetésen a szeptember 20-án Salgótarjánban megrendezett VII. Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokság harmincöt év alatti kategóriájának első két helyezettje, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje és Longauer Péter tűzoltó százados, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sporttisztje páros kategóriában indult. A két Nógrád megyei tűzoltó 3 perc 57 másodperc alatt szaladt fel a huszonharmadik emeletre, ezzel a harminc és harminckilenc év közötti férfiak mezőnyében az előkelő országos harmadik helyezést érték el.

A verseny díjátadóján Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az indulókat. Az ezredes elmondta, büszke arra, hogy már tizennyolcadik alkalommal ad otthont a főváros ennek az országos bajnokságnak, amelynek abszolút rekordját is egy fővárosi tűzoltó tartja. Mindemellett különösen örül annak, hogy a versenyt sérülések nélkül hajtották végre az indulók.

Az egyes kategóriák dobogósait érmekkel és kupákkal díjazták. Az összesen tizennyolc kategóriában kiosztott elismeréseket Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, valamint Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke adta át.

A versenyt és egyúttal a díjátadó ünnepséget Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes zárta, aki elmondta, a tűzoltóktól mindig egyfajta többletet várnak el, és ez a verseny bizonyítja, hogy ez a többlet nemcsak a szakmai, hanem a fizikai felkészültségben is megmutatkozik. Az ezredes kiemelte a jelentős számban induló hölgyek részvételét egy ilyen férfias hivatásban megrendezett versenyen, és külön örömét fejezte ki, hogy a hivatásos állomány mellett az önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók is képviseltették magukat a megmérettetésen.


Forrás: NMKI

 

2017-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite