2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonOrszágos influenzajárvány van Magyarországon

Országos influenzajárvány van Magyarországon


influenzaOrszágos influenzajárvány van Magyarországon, erősítette meg az ÁNTSZ. Az orvosok továbbra is az influenza elleni védőoltás beadását javasolják a veszélyeztetett korcsoportnak.


Egy hét alatt másfélszeresére növekedett az influenzaszerű megbetegedések és az emiatt kórházba utaltak száma. Budapesten, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében már helyi járványok is kialakultak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ honlapján.


A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a 2011. január 10 - 16. közötti héten az országban kb. 18 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, amely másfélszerese az előző hetinek.
A betegek 22,2%-a gyermek, 42,7%-a 15-34 éves fiatal felnőtt, 26,8%-a középkorú, 8,3%-a 60 éven felüli volt.
A második héten megerősített 42 új esettel a 2009-es pandémiás (H1N1) influenzavírus okozta pozitív minták száma 69-re nőtt.
Somogy és Tolna megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az első héthez képest. A megbetegedések gyakorisága Pest megyében volt a legmagasabb.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz (ÁNTSZ) öt, "közösséget érintő légúti járványról" érkezett jelentés, a fővárosból, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből.


A járványok közül négy általános iskolában, egy javító-nevelő intézetben fordult elő. A mintavételek eredménye alapján január 18-ig három járványban igazolták az influenza A(H1N1)2009 vírus szerepét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-01-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite