2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Választás 2010Országos kampánycsend lép életbe éjféltől

Országos kampánycsend lép életbe éjféltől


KampánycsendOrszágos szintű lesz a kampánycsend éjféltől, ez azt jelenti, hogy abban a hét megyében is érvényes lesz a tilalom, ahol nem tartanak második fordulós választást vasárnap - közölte az Országos Választási Iroda vezetője az MTI kérdésére pénteken.


Virág Rudolf megerősítette korábbi közlését is, ami szerint - szemben az első fordulóval - most vasárnap este hét óra után nem sokkal elindítják az internetes tájékoztatási rendszert, amelyen keresztül a választók figyelemmel kísérhetik a választókerületi eredmények alakulását. Közölte, bíznak abban, hogy este 10 óra körül már 99 százalékos feldolgozottság mellett lesznek láthatóak az eredmények.

Azért nem lesz 100 százalékos a szavazatok feldolgozottsága még néhány napig, mert meg kell várni a külképviseleteken leadott szavazatok hazaérkezését és "bekeverését".

Mivel mind az 57 körzetbe várnak külképviseletekről szavazatokat, ezért vasárnap este hét óra után 57 kijelölt szavazókörben nem kezdik meg az urnák felbontását és a szavazatok összesítését.

A külképviseleti voksokat tartalmazó urnáknak csütörtök délután négy óráig kell hazaérkezniük Budapestre, ezt követően viszik a szavazatokat az egyes választókerületekbe, ahol - a titkosság megőrzése miatt - azokat bekeverik az itthon leadott szavazatok közé.


A külképviseleti szavazatok hazaérkezése és "bekeverése" után, a legkésőbb május 1-jén megállapítják az 57 egyéni választókerületben a második forduló eredményeit és a legkésőbb május 15-ig megszületik az országgyűlési képviselő-választás végleges eredménye - mondta Virág Rudolf.
Így amennyiben szoros eredmény lesz valamelyik választókerületben, elképzelhető, hogy a külképviseleti szavazatok döntik majd el a mandátum sorsát.


Forrás: MTI/Nográg24.hu

2010-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite